avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... natura juridica a tichetelor de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

natura juridica a tichetelor de masa

sunt tichetele de masa drepturi de natura salariala, sau nu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:00, 12 Decembrie 2014
Potrivit art.55 alin.1 C.fisc., sunt considerate venituri din salarii toate veniturile in bani si/sau in natura obtinute de o persoana fizica ce desfasoara o activitate in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege, indiferent de perioada la care se refera, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acorda, inclusiv indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca.

De asemenea, in conformitate cu pct. 68 din Titlul III al Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal prevede ca veniturile din salarii sau considerate asimilate salariilor cuprind totalitatea sumelor incasate ca urmare a unei relatii contractuale de munca, precum si orice sume de natura salariala primite in baza unor legi speciale, indiferent de perioada la care se refera, si care sunt realizate din:
a) sume primite pentru munca prestata ca urmare a contractului individual de munca, a contractului colectiv de munca, precum si pe baza actului de numire:
...
- valoarea nominala a tichetelor de masa, tichetelor de cresa, tichetelor de vacanta, acordate potrivit legii;
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa in insolventa loremakkai loremakkai Buna ziua, am si eu o nelamurire. Daca o societate intra in insolventa, mai poate acorda tichete de masa salariatilor? Reorganizarea in insolventa inseamna ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap accentuat viorel63m viorel63m sunt angajat la o firma de stat si mi se impoziteaza tichetele de masa chiar daca sunt persoana cu handicap accentuat,vreau sa stiu daca este corect? (vezi toată discuția)
Nelamurire ELENA2009 ELENA2009 in cadrul veniturilor nete pentru primirea indemizatiei de crestere copil se include si valoarea tiketelor de masa? multumesc. (vezi toată discuția)