avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Nu sunt asigurata!
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Nu sunt asigurata!

Buna ziua! As avea nevoie de o interventie chirurgicala,cei de la clinica mi-au spus ca nu ma pot interna fara sa fiu asigurata la cas.As dori sa cotizez la cas dar eu am nevoie de interventie cat mai repede.Pot sa platesc cateva luni 2-3 retro si pe anul viitor suma integral? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 16:55, 12 Decembrie 2014
Mergeti la Casa de Asigurari de Sanatate judeteana sau a municipiului Bucuresti de care apartineti si incheiati un contract de asigurare.
In aceasta situatie ,din punct de vedere legal lucrurile sant extrem de complicate si nu cred ca se pot rezolva atat de rapid cum impune situatia dvs.
Intradevar trebuie sa mergeti la Casa de Sanatate de care apartineti pentru a incheia contractul de asigurare ,si va vor cere adeverinta de venituri de la ANAF pe ultimi 5 ani imprescriptibili.
Aici avem doua perioade respectiv pana la 01.07.2012 pentru care daca nu ati obtinut venituri impozabile va vor solicita plata pe 6 luni din 2012 contributie raportata la salariul minim brut pe economie sau daca ati obtinut venituri impozabile ,contributia aferenta tuturor veniturilor impozabile realizate in intervalul 2009-01.07.2012.
A doua perioada este intervalul 01.07.2012-30.12.2014 si intra in competenta ANAF fiind din nou doua situatii respectiv daca ati obtinut sau nu venituri impozabile ; daca ati obtinut venituri impozabile de orice natura ca cele de la art.296^21 trebuia sa depuneti declaratie de venituri la ANAF.
Daca ati obtinut venituri impozabile ca cele de la art.296^27 (cu retinerea impozitului la sursa)trebuie sa asteptati sa primiti decizia de impunere pt cass de la anaf.
Daca nu ati obtinut venituri trebuia sa platiti lunar incepand din 01.07 .2012 la anaf ,raportat la salariul minim brut pe economie.

Asta din punct de vedere strict legal. Altfel va puteti baza numai pe intelegerea celor de la Casa de Asgurari de care apartineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass mshboss1 mshboss1 Buna seara! Daca o persoana care nu a platit asigurari de sanatate are nevoie de asistenta medicala,cum trebuie sa procedeze pentru a intra in ... (vezi toată discuția)
Plata asigurari sanatate la persoana fara venit mshboss1 mshboss1 Buna ziua! Cum trebuie sa procedez pt a plati asigurarile de sanatate in cazul in care nu realizez niciun venit? (vezi toată discuția)
Plata cas persoane fara venit care au detinut firma in trecut andrei88843 andrei88843 Buna ziua, cu cate zile in urma am decis sa redevin asigurat CASMB, dar am avut o surpriza la momentul realizarii calculatiei. Situatia mea: In ultimii 7 ... (vezi toată discuția)