avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Remuneratie administratori SA - trebuie sa existe o ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Remuneratie administratori SA - trebuie sa existe o AGA anuala?

Legea ne oblige ca, in fiecare an sa se stabileasca prin aga remuneratia cuvenita membrilor Consiliului de Administratie al unui SA sau aceasta remuneratie poate fi stabilita pe 2 sau mai multi ani?
Adica, la inceputul fiecarui an, este obligatoriu sa existe o aga in care sa se prevada ca ramane la aceiasi valoare remuneratia (in cazul in care nu se modifica?) sau aga se face doar in caz de modificare, deci nu neaparat annual?
Multumesc
Buna seara,
Referitor la remuneratia cuvenita membrilor unei S.A. exista urmatoarele prevederi, din Legea nr. 31/1990, privind societatile comerciale, republicata in Monitorul Oficial 1066/2004:
Art. 111
(1) Adunarea ordinara se intruneste cel putin o data pe an, in cel mult 4 luni de la incheierea exercitiului financiar.
(2) In afara de dezbaterea altor probleme inscrise la ordinea de zi, adunarea generala este obligata:
a) sa discute, sa aprobe sau sa modifice situatiile financiare anuale, pe baza rapoartelor administratorilor, ale cenzorilor sau ale auditorilor financiari, si sa fixeze dividendul;
b) sa aleaga pe administratori si cenzori;
c) sa fixeze remuneratia cuvenita pentru exercitiul in curs administratorilor si cenzorilor, daca nu a fost stabilita prin actul constitutiv;
d) sa se pronunte asupra gestiunii administratorilor;
e) sa stabileasca bugetul de venituri si cheltuieli si, dupa caz, programul de activitate, pe exercitiul financiar urmator;
f) sa hotarasca gajarea, inchirierea sau desfiintarea uneia sau a mai multor unitati ale societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala - aprobare bilant CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT In ce forma de adunare trebuie constituita societatea pentru aprobarea bilantului?? Adunare generala ordinara sau adunare generala extraordinara? Cu ce ... (vezi toată discuția)
Societate pe actiuni ... audit - cenzori Vasilateanu Vasilateanu La o societate pe actiuni doresc sa modific actul constitutiv in sensul numirii unei comisii de cenzori in locul unei societati care efectueaza auditul ? ce ... (vezi toată discuția)
Cheltuiela nedeductibila si dividend? Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Va rog mult sa-mi dati un sfat.Administratorul achizitioneaza in decembrie 2008 un produs pe care il foloseste in interesul lui. Eu stiu ca aceste cheltuieli ... (vezi toată discuția)