avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plasare forta de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plasare forta de munca

cine stie ce firme de plasari de munca sunt fara sa fie tepari?
sau de plasare internationala de munca ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:24, 30 Decembrie 2014
Plasare in tara sau in afara tarii ?
plasare in afara tarii
m-au contactat deja doua firme interesate de instalatori
la una am platit deja 570 ron
la prima nu mi-au cerut inca
Atentie:
1. Pentru a preîntâmpina eventuale situaţii neplăcute şi pentru a evita firme ce nu respectă prevederile legale, în momentul în care decideţi să apelaţi la un agent de ocupare a forţei de muncă solicitaţi la inspectoratul teritorial de muncă în raza căruia îşi are sediul agentul, în temeiul prevederilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, informaţii cu privire la îndeplinirea obligaţiei de înregistrare, la activitatea de intermediere propriu-zisă desfăşurată şi informaţii despre firmele care nu mai desfăşoară activitatea de selecţie şi plasare forţă de muncă.

2. Cum se poate verifica dacă o firma de recrutare în străinătate la care vrem să apelam este serioasă:
- În primul rând, solicitaţi un certificat constatator de la registrul comerţului din raza teritorială în care se află societatea de mediere, ca să verificaţi starea firmei (dacă este suspendată, în insolvenţă) şi ca să verificaţi obiectul de activitate care să-i permită genul acesta de activităţi (firma ar trebuie să aibă un anumit Cod CAEN referitor la selecţia şi plasarea forţei de muncă).

- Verificaţi agentul de mediere, adică firma de recrutare în străinătate la Inspectoratul Teritorial de Muncă din raza teritorială în care îşi are sediul firma.

- Solicitaţi firmei sa va prezinte acreditarea de la Ministerul Muncii Orice firmă de mediere a forţei de muncă trebuie să fie acreditată de către Ministerul Muncii, acreditare care presupune verificarea îndeplinirii unor condiţii pentru desfăşurarea acestui tip de activitate, o garanţie în plus pentru client.

- Verificaţi firma angajatoare din străinătate.

- Solicitaţi prezentarea contractului care conţine oferte ferme de locuri de muncă, încheiat cu persoane juridice, persoane fizice sau cu organizaţii patronale din străinătate.

- În final, incheiaţi un contract de mediere pentru orice ofertă de muncă prezentată, contract care nu trebuie să prevadă comisioane sau garanţii de la solicitanţii de locuri de muncă din străinătate, ci doar un tarif pentru prestarea serviciilor de mediere.
[ link extern ]


Problema este mult mai grava. Aceste firme au fost scoase de sub controlul statului prin HG850/2002. Asa ca numai moralitatea lor ii mai poate oprii sa nu mai de-a tzepe.
Ultima modificare: Marți, 23 Decembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Care este articolul de lege care scoate in afara controlului statului aceste societati?

Alte discuții în legătură

Despre firme si contracte de munca cimbru cimbru am 2 intrebari;1)vrem sa plecam ca si cuplu in strainatate la munca si vreau sa stiu cum verific o firma cat e de legala,ok,ce cheltuieli corecte ... (vezi toată discuția)
Hotarare de guvern, o lege iese de sub controlul statului vulturu39 vulturu39 In anul 2000 apare Legea 156 publicat in MO nr. 364 \\\\"Lege privind protectia cetatenilor români care lucreazã în strãinãtate\\\\". Capitolul II - ... (vezi toată discuția)
Acreditare itm ramonica_bubu ramonica_bubu Buna seara, Ma poate ajuta cineva cu procedura pentru obtinerea acreditatii itm pentru o firma cu caen 7810-Activitati ale agentiilor de plasare a fortei de ... (vezi toată discuția)