asa ca s-a trecut la verificarea actelor.dar in acelasi timp agentul vorbea la telefon si m-a intrebat de ce am numere de BC pe masina.am ramas surprins de acest lucru stiind ca eu am alte numere pe masina
am parcat masina in curte am dat jos acele numere si le-am aruncat in paraul din fata casei.la 5 min. apare seful de post cu cei doi agenti care au fost initial si au solicitat sa dau numerele de BC.dar le-am explcat ca nu le am..am explicat sefului ca masina e inmatriculata si este in regula dar cineva voit a vrut sa-mi faca rau si a montat alte numere .nu am predat nici un act atunci.
Stimate domn, din descriere rezulta ca in momentul in care ati fost depistat de politisti dvs circulati intr-adevar cu numere false de inmatriculare, totusi, inteleg ca nu aveti cunostinta cine v-a pus acele numere si ca masina dvs este inmatriculata, are alte numere atribuite si toate actele sunt in regula.
Politisti sunt acoperiti de lege si v-au intocmit in mod legal dosarul penal, dvs va puteti apara in sensul in care l-ati prezentat, iar in final un procuror v-a dispune o solutie. Pana la finalizarea cercetarilor nu veti avea dreptul sa mai conduceti.
Pentru cei care nu cunosc, masura reținerii permisului de conducere reprezintă o măsură tehnico-administrativă care intervine într-unul din cazurile prevăzute de art. 111 alin.1, lit. b din OUG nr. 195/2002, dacă se constată săvârșirea unei infracțiuni și care are drept scop înlăturarea unei stări de pericol și preîntâmpinarea săvârșirii altor fapte interzise de lege.
Raportat la aceste considerente, măsura reținerii permisului de conducere a fost dispusă de organele de poliție cu respectarea prevederilor art. 111 alin.1 lit. b din OUG nr. 195/2002.
Va indic mai jos dispozitiile legale incidente.
ART. 334 c.p.
Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
ART. 111 OUG 195/2002
(1)
Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reţine în următoarele cazuri:
a) la cumularea a cel puţin 15 puncte de penalizare;
#M19
b)
când titularul acestuia a săvârşit una dintre infracţiunile prevăzute la art. 334, art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1) şi la art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal;
#M8
c) la săvârşirea uneia dintre contravenţiile prevăzute la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) şi în situaţia prevăzută la art. 115 alin. (1);
d) *) când titularul acestuia a fost declarat inapt pentru a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie;
e) când prezintă modificări, ştersături sau adăugări ori este deteriorat;
f) când se află în mod nejustificat asupra altei persoane;
g) când perioada de valabilitate a expirat.
(2) La reţinerea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la alin. (1), titularului acestuia i se eliberează o dovadă înlocuitoare cu sau fără drept de circulaţie.
#M19
(3)
În situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) şi d), la art. 102 alin. (3) lit. a) şi c) din prezenta ordonanţă de urgenţă, precum şi în cele menţionate la
art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal,
dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează fără drept de circulaţie.
..................................................