avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Discutii juridice - succesiune cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Discutii juridice - succesiune cu probleme

Va rog sa-mi spuneti ce sa fac in urmatoarea situatie.Parintii mei au dat in arenda 3Ha de pamant.Cu 8 ani in urma au decedat.Sora mea a dat in continuare pamanturile in arenda in conditii numai de ea stiute,dar n-am spus nimic in speranta ca o sa-mi vand partea.Am cerut sa le vindem,dar a spus ca nu este de acord,si nici sa-mi cumpere partea.Vazand ca n-o scot la capat cu ea,anul acesta am facut succesiunea,am intabulat pe numele parintilor fara sa-si plateasca partea,spunand ca n-o intereseaza,apoi am intabulat pe numele nostru terenurile conf.Titlului de proprietate,in care figureaza si un verisor.Si el ca si mine de 8 ani n-a beneficiat de nimic si a fost de acord sa-mi vanda partea lui.Acum eu am 2Ha intabulate pe numele meu In extrasul funciar apar numai eu cu sora mea.Eu si varul locuim in alt judet.Am aflat numele arendasului si i-am comunicat ca de acum inainta vorbeste cu mine,dar mi-a spus ca el are un contract de arenda care se deruleaza in continuare si ca nu avem ce discuta pana cand nu se face partjul.Sora mea nu vrea sa ne delimitam pamanturile.Va rog sa-mi spuneti cum pot sa scap de arendas care pretinde ca a insamantat desi n-am semnat nici un contract,si sa decid eu cui arendez pamanturile mele?Prima discutie cu arendesul am avut-o in iulie,iar acum pretinde ca trebuia sa-l anunt inainte de 1sept.dar cu conditia ca s-a facut partajul,altfel nu avem ce discuta.La telefon nu-mi raspunde.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ericstefan , utilizator 13:48, 16 Decembrie 2014
O comisie de constatre poate fi scoasa la cerere de catre primar,apoi se intenteaza actiune in stabilirea proprietarului,si il veti despagubi conform evaluarilor facute de Comisia locala aprimariei!Instanta va anula contractul de arenda invocat!:rtfm:
N-am incredere in primar.Ce sanse am sa castig procesul daca-l actionez in justitie?De fapt sant pamanturile mele.Va multumesc.
Pe cine? Pe primar? Ce treaba are el? E coproprietar pe pamanturile mostenite de dvs, de la parinti!?

Faceti partajul...daca vreti sa stiti de unde si pana unde tine pamatul dvs.
Ultima modificare: Duminică, 14 Decembrie 2014
romascanu, moderator
Problema este ca surioara mea nu vrea.As vrea sa-l dau in judecata pe arendas ca sa-mi recuperez si gestionez eu pamanturile,ca de 8 ani n-am primit nimic.Ori nu stiu ce sanse am si ar fi culmea sa mai platesc si cheltuieli de judecata.Astai marea intrebare.Va multumesc.
Păi ce, am zis eu ca trebuie sa vrea?
Normal ca ...nu-i fraiera sa vrea. Fiindca dvs. stati si va uitati pe aratura si ea incaseaza arenda/isi umple hambarul, inclusiv cu ceea ce ar fi trebuit sa fie al dvs. Partajul il faceti impotriva ei, in instanta.

Alte discuții în legătură

Anulare contract arendă Abuz arendas Abuz arendas Nepotul meu a încheiat un contract de arendă ptr un teren pe care îl deține în indiviziune cu încă 2 coopropritari, pe o perioadă de 10 ani, numai pe ... (vezi toată discuția)
Refuz primarie de a raspunde la corespondenta tobescu tobescu As avea si eu o intrebare : 1).am cerut de la primarie o adeverinta fiscala pe pamantul pe care l-am mostenit de la tatal meu, primaria dupa multe interventi ... (vezi toată discuția)
Acþiune respinsã în baza art. 720 ind. 1 cod procedurã civilã F1PAR2 F1PAR2 Buna ziua. In anul 2007 BUNICA MEA A SEMNAT UN CONTRACT DE ARENDA IN FALS IN NUMELE MEU. In data de 24.09.2012, am facut actiune la judecatorie pentru ... (vezi toată discuția)