Nepotul meu a încheiat un contract de arendă ptr un teren pe care îl deține în indiviziune cu încă 2 coopropritari, pe o perioadă de 10 ani, numai pe numele lui, fără a face ieșirea din indiviziune și fără consimțământul celorlalți coproprietari. Cu ac CA de 5 ani, arendasul i-a plătit numai lui arendă, a primit subvenții APIA pe toată suprafața și a plătit impozitul pe tot terenul numai pe numele lui. Eu sunt unul dintre coopropritari, deținătorul a cotei de 1/2 din terenul arendat de nepot și timp de 5 ani n-am primit nici 1 leu arendă și nu pot nici să-mi scot terenul de la arendas pentru a-l lucra cu alt arendas, deoarece a fost declarat nepotul, de către arendas, ca unic proprietar și nu figurez nici ca parte în contract.
Întrebare :în justiție, ca reclamanta de folosire abuzivă a terenului moștenit și privare de toate drepturile aspra acestuia de către pârâtii (arendas și nepot), pot obține nulitatea contractului de arendă?
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da, orice acte juridice de dispoziție cu privire la bunul comun și locațiunile încheiate pe termen mai mare de 3 ani, nu se pot încheia decât cu acordul tuturor coproprietarilor. Actele juridice făcute cu nerespectarea regulilor prevăzute mai sus, sunt inopozabile coproprietarului care nu a consimțit, expres ori tacit, la încheierea actului. Problema care se pune, este daca aveti titlu de proprietate, daca ati dezbatut mostenirea. Daca da, atunci ar fi cazul fie sa contactati un avocat, fie sa demarati procedura judiciara pe cont propriu. Inainte de aceasta ar fi indicat sa incercati o solutionare amiabila.
Arendarea unui teren
marusca
Situatia este urmatoarea: sintem mai multi frati mostenitori ai unui teren detinut de tata. Unul dintre frati a incheiat un act sub semnatura privata cu o ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda
sil73
se poate incheia un contract de arenda pentru o suprafata de teren care face obiectul unei actiuni pentru iesire din indiviziune fara acordul tuturor ... (vezi toată discuția)