avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract arendă
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract arendă

Nepotul meu a încheiat un contract de arendă ptr un teren pe care îl deține în indiviziune cu încă 2 coopropritari, pe o perioadă de 10 ani, numai pe numele lui, fără a face ieșirea din indiviziune și fără consimțământul celorlalți coproprietari. Cu ac CA de 5 ani, arendasul i-a plătit numai lui arendă, a primit subvenții APIA pe toată suprafața și a plătit impozitul pe tot terenul numai pe numele lui. Eu sunt unul dintre coopropritari, deținătorul a cotei de 1/2 din terenul arendat de nepot și timp de 5 ani n-am primit nici 1 leu arendă și nu pot nici să-mi scot terenul de la arendas pentru a-l lucra cu alt arendas, deoarece a fost declarat nepotul, de către arendas, ca unic proprietar și nu figurez nici ca parte în contract.
Întrebare :în justiție, ca reclamanta de folosire abuzivă a terenului moștenit și privare de toate drepturile aspra acestuia de către pârâtii (arendas și nepot), pot obține nulitatea contractului de arendă?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:43, 17 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, orice acte juridice de dispoziție cu privire la bunul comun și locațiunile încheiate pe termen mai mare de 3 ani, nu se pot încheia decât cu acordul tuturor coproprietarilor. Actele juridice făcute cu nerespectarea regulilor prevăzute mai sus, sunt inopozabile coproprietarului care nu a consimțit, expres ori tacit, la încheierea actului. Problema care se pune, este daca aveti titlu de proprietate, daca ati dezbatut mostenirea. Daca da, atunci ar fi cazul fie sa contactati un avocat, fie sa demarati procedura judiciara pe cont propriu. Inainte de aceasta ar fi indicat sa incercati o solutionare amiabila.
Am mai scris o întrebare la abuz arendas și nu știu unde citesc raspunsul
Depinde ce nume de Utilizator ati folosit. De exemplu, in acest topic va numiti "Abuz arendas".
Verificati emailul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arendarea unui teren marusca marusca Situatia este urmatoarea: sintem mai multi frati mostenitori ai unui teren detinut de tata. Unul dintre frati a incheiat un act sub semnatura privata cu o ... (vezi toată discuția)
Contractul de arenda este contract de locatiune? arlandh arlandh Buna ziua! Pun aceasta intrebare pentru urmatorul motiv. Am studiat prevederile Noului Cod Civil si am inteles ca arenda ar putea fi asimilata contractului ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda sil73 sil73 se poate incheia un contract de arenda pentru o suprafata de teren care face obiectul unei actiuni pentru iesire din indiviziune fara acordul tuturor ... (vezi toată discuția)