avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de arenda

se poate incheia un contract de arenda pentru o suprafata de teren care face obiectul unei actiuni pentru iesire din indiviziune fara acordul tuturor mostenitorilor? cum poate fi anulat/radiat acest contract de arenda?
Cel mai recent răspuns: Catalina Covaliu , utilizator 11:00, 5 Decembrie 2012
Arendarea este un act de conservare si administrare si nu un act de dispozitie, astfel ca nu se va anula .Puteti solicita comostenitorului care primeste beneficiile , partea care vi se cuvine.
care este calea de atac pentru anularea acestui contract de arenda deoarece eu in calitatea mea de comostenitor nu doresc ca acest teren sa fie arendat.cui trebuie sa ma adresez.
Art. 641, alin. (1), din noul Cod civil zice că încheierea contractului de arendă nu se putea face decât cu acordul coproprietarilor ce deţin majoritatea cotelor-părţi, Mai mult, potrivit alin. (2) al aceluiaşi articol, dacă această arendă limitează în mod substanţial posibilitatea dvs. de a vă folosi de bun corespunzător cotei pe care o deţineţi din coproprietate (adică, de ex., dacă ceilalţi coproprietari au arendat tot, iar dvs. nu mai puteţi cultiva nici măcar o parte corespunzătoare acestei cote), atunci contractul de arendă nu se putea încheia decât cu acordul dvs. prealabil. În fine, potrivit art. 642, în cazul în care nu aţi consimţit nici măcar tacit la încheierea contractului de arendă, atunci acesta nu este opozabil (adică vă puteţi comporta ca şi cum pentru dvs. nu ar exista). Primul pas ar fi să îl notificaţi pe arendaş să părăsească terenul, apoi, dacă nu încetează, o plângere penală pentru tulburare de posesie. Însă, înainte de toate, vă sfătuiesc să consultaţi un avocat căruia să îi arătaţi toate documentele căci, adeseori, situaţia de fapt şi de drept stă cu totul altfel decât o înţeleg persoanele fără pregătire juridică.
nu vreau sa fiu offtopic dar ma intereseaza si pe mine ceva fata de contractul de arenda.
nu am asigurare de sanatate (ma descurc cum pot cu existenta) dar am o suprafata de pamant arendata si platesc impozit pe venitul de pe aceasta.
intreb daca nu pot sa-mi fac asigurare de sanatate pe baza acestui impozit ?
si care ar fi procedura?
va multumesc
Nu numai că puteţi, ba este chiar obligatoriu. Se depune o declaraţie la casa de sănătate în care menţionaţi veniturile declarate şi la fisc din arendă. În funcţie de acele venituri, veţi plăti 5,5% anual contribuţie la fondul de sănătate devenind, astfel, asigurat.

Alte discuții în legătură

Notificare primarie contract de arenda dimitrianegru dimitrianegru buna ziua, Avem un teren eu si fratele meu pentru care nu am facut iesiirea din indiviziune,inca. Fratele meu a incheiat un contract de arenda intre el si o ... (vezi toată discuția)
Contract arenda Am un contract de arenda, eu fiind arendas, incheiat cu o persoana X. Respectiva persoana, are un contract de arenda incheiat cu un alt arendas, care expira ... (vezi toată discuția)
Arendarea unui teren marusca marusca Situatia este urmatoarea: sintem mai multi frati mostenitori ai unui teren detinut de tata. Unul dintre frati a incheiat un act sub semnatura privata cu o ... (vezi toată discuția)