avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notificare primarie contract de arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notificare primarie contract de arenda

buna ziua,
Avem un teren eu si fratele meu pentru care nu am facut iesiirea din indiviziune,inca.
Fratele meu a incheiat un contract de arenda intre el si o societate (a fiului lui),fara acordul meu pe 15 ani, pentru toata suprafata.
Relatia noastra nu este buna si deci nu se pune problema ca sa imi dea parte din arenda.
Am facut notificare (printr-un cabinet de avocatura) la primarie de acest abuz,am facut notificare si la societatea unde e arendat terenul pentru a anunta official acest lucru (art 642 cod civil) dar societatea nu a ridicat plicul.
Notificarile le-am facut imediat dupa ce primaria m-a instiintat (printr-o adeverinta) de situatia terenului.
Intrebarea mea este cum se poate implica primaria ca sa-l determine pe fratele meu sa-si modfice (anuleze,rezilieze) contractul pe cale amiabila si sa-si faca doar pe suprafata luicontract si eu sa-mi folosesc terenul in numele meu fara a ajunge la plangere pentru tulburare de posesie sau sa-l dau in judecata.
Va multumesc si astept un raspuns.
Primaria nu cred ca poate sa faca mare lucru, decat sa va puna la dispozitiie hartiile de care aveti nevoie. Important este daca in actul terenului sunteti ambii proprietari, daca da, nu cred ca actul de arendare este legal si trebuie anulat deoarece nu au semnat ambii proprietari.
Ma intereseaza daca primarul poate da o dispozitie care sa anuleze (modifice) acel contract si care ar fi Acela.daca trebuie sa fac o cerere la primar ceva.
puteti face o cerere/adresa prin care sa anuntati Primaria de situatia dumneavoastra, de anulat anuleaza instanta.
dar eu vreau sa evit instanta si chiar plangerea penala .
Avand in vedere ca din momentul in care am aflat am notificat arendasul sa-si modifice contractul si sa-si treaca suprafata ce-i revine in timp util si tot asa si primaria deci imediat, (art 641,642ncc) am termen 3 luni sa fac plangere penala pentru tulburare de posesie stiu,dar nu doresc.

doresc sa fiu ajutat cu o informatie privitoare la atributii consiliul local,primar care sa-i permita primarului sa medieze acest conflict si sa-l determine sa modifice suprafata si sa pot sa-mi folosesc si eu pamantul si sa-l inregistrez pe numele meu la registrul agricol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arenda sil73 sil73 se poate incheia un contract de arenda pentru o suprafata de teren care face obiectul unei actiuni pentru iesire din indiviziune fara acordul tuturor ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren arabil GILEAMIHAI GILEAMIHAI Am cumparat teren arabil prin procedura legii ,listare la primarie a ofertei de vinzare eu nefiind preemtor,propietarul avind contract de arenda cu un domn ... (vezi toată discuția)
Teren arabil oliviu 35 oliviu 35 sunt un inginer agronom ce lucrez teren arabil intr-o localitate, anul trecut am luat in arenda un teren de 5 ha pe care il lucra un fermier din zona, atunci ... (vezi toată discuția)