avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mai pot solicita acum o contraexpertiza?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mai pot solicita acum o contraexpertiza?

Judecatorul a dispus efectuarea unei expertize tehnice si de evaluare asupra unui imobil . Am depus o cerer de precizare , dar nu m-a multumit nici raspunsul la aceasta . Am aratat judecatorului ca nu este bine ce a facut acela acolo si m-a intrebat daca vreau contraexpertiza , iar eu am spus ca nu vreau . Acum parca asi vrea . Nu s-a ramas in pronuntare si nu s-a discutat pe fond . Ma pot intoarce si sa arat ca vreau aceasta contraexpertiza ? Am motive temeinice . Am facut si o cerere de constatare la fata locului . e parere aveti ? Ma puteti indruma ?
Cel mai recent răspuns: ContSters338989 , utilizator 21:24, 15 Decembrie 2014
Daca nu ati solicitat o noua expertiza la momentul potrivit nu mai puteti reveni.
Puteti cere o contraexpertiza chiar daca nu atii vrut atunci cand ati fost intrebat.
Va trebui sa motivati.
am facut deja o nota si am depus-o la registratura pentru urmatorul termen si am facut tot posibilul a fiu cit mai convingatoar aratind detaliat ce si cum si de ce m-am ragindit . am cer:sorry:ut si o constatare la fata locului si cred ca asta o va convinge pe doamna si va cere contraexpertiza . :sorry:
Nu confundati obiectiunile la raportul de expertiza, cu contraexpertiza. Obiectiunile pot merge pana acolo incat, argumentat, sa solicitati chiar refacerea expertizei. Contraexpertiza presupune pierderea unui tempo, adica e ceva care va dezavantajeaza. Prin obiectiuni va aratati dezacordul cu unele concluzii ale raportului de expertiza, putand solicita chiar refacerea raportului de catre un alt expert, asa cum am mai zis, ramanandu-va totodata calea de atac prin solicitarea contraexpertizei. ,,Sarind" direct la contraexpertiza, pierdeti o ,,etapa", aceea a obiectiunilor la raportul de expertiza.
Nu stiu daca ati inbteles exact ce am vrut sa scot in evidenta!
da am inteles perfct . am cerut in obiectiuni anumite lucruri , dar expertul insista sa fie ca el , si nu este ! am spus in fata judecatorului si am aratat clar . am facut chiar si niste planse foto in care am explicat amanuntit .acum ce sa fac ? sa cer contra sau refacerea ?

Alte discuții în legătură

Partaj. contraexpertiza AlinaNegrut AlinaNegrut As dori daca cineva poate sa ma ajute cu cateva informatii. Sunt in proces de partaj cu fostul sot, si s-a realizat expertiza cu care nu sunt de acord, este o ... (vezi toată discuția)
Raport expertiza tehnica in constructii IrinaAndries IrinaAndries Buna ziua! In cadrul unei proceduri de asigurare de probe s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice in constructii si instalatii. Expertul tehnic in ... (vezi toată discuția)
Proceduri legale expertiza tehnica ContSters322167 ContSters322167 Daca raportul de expertiza tehnica incalca art.21 lit B din OU 2/2000( nu s-a facut nicio descriere a modului de efectuare a expertizei,desi au fost ... (vezi toată discuția)