avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura iesire din tara copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura iesire din tara copii

Buna,

Fratele meu are 2 fetite minore in urma relatiei cu N. (Nu sunt casatoriti). N. Are dubla cetatenie: romaneasca si moldoveneasca si vrea sa duca fetele in Chisinau sa locuiasca acolo cu mama sa. Ei momentan locuiesc in Italia (separat), iar ea intentioneaza sa ramana acolo si sa le trimita fetelor bani in Moldova. Fratele meu nu este de acord cu aceasta mutare, insa in vara(aflandu.se toti in Romania) a semnat o procura prin care este de acord ca fetele sa poata iesi din tara
1. Acest gen de procuri sunt pt o singura iesire, sau au valabilitate pe o anumita perioada de timp?
2. Are fratele meu la indemana vreo actiune prin care sa se poata opune acestei mutari in Moldova?
Mentionez faptul ca el le.a pus la dispozitie un apartament in Romania unde cele 3 sa poata locui.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:48, 15 Decembrie 2014
Nu e procura, ci o declaratie prin care si-a exprimat acordul ca fetele sa iasa din tara, a scris in ea ca e de acord sa plece in Italia, deci nu poate fi folosita sa plece din Romania in Moldova.
Daca pleaca din Italia, pe italieni nu ii intereseaza unde pleaca, acea declaratie e utila la iesirea din Romania.
Daca nu vrea ca fetele sa stea cu bunica in Moldova, n-are decat sa inseapa un proces in care sa ceara ca locuinta copiilor sa fie la el. Sa vina el sa stea cu copiii in Romania.

soau sa faca proces in care cere custodia comuna.pentru urgenta poate formula si ordonanata presedentiala dar ii trebuie si doar de fond
Au custodie comuna - de vreme ce nu exista o hotarare de incredintare catre unul dintre parinti.

Ce a scris fratele dvs in declaratia pe care a dat-o la notar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce documente îmi sunt mie necesare, ca mătușa, sa pot pleca ... MNI MNI Ce documente îmi sunt mie necesare, ca mătușa, sa pot pleca cu nepotii mei, minori, din Romania în Italia. Menționez ca voi merge cu ei în Italia la ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie internațională Raisa Gâlcă Raisa Gâlcă Buna ziua! D-na Simona Voiculescu, din articolul D-stre despre pensiile internaționale 2018, am înțeles, că România are și cu Moldova acord bilateral pe ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor insotit de un parinte decasap decasap Buna ziua, am o intrebare la care nu am gasit raspuns pe forum. Sotia impreuna cu copilul minor vor calatori din Madrid in Chisinau si viceversa. Sotia are ... (vezi toată discuția)