Buna ziua!
Ma numesc C Nicolae si va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
In luna februarie 2009 ma deplasam impreuna cu familia (sotia, 2 copii minori si soacra) cu autoturismul proprietate personala cind un autoturism de pe contrasens a patruns brusc pe directia mea de mers iar coliziunea nu a putut fi evitata. In urma cercetarii organelor de politie s-a stabilit ca vina ii apartine in totalitate celuilalt sofer D.A. care avea in acel moment o alcoolemie de 0,9 mg/ltr.
Urmarile accidentului: eu- fractura cominutiva de cap femural, plus diferite politraumatisme
-sotia- politraumatisme, plaga taiata, contuzii
-baiatul in virsta de 5 ani- contuzie intrabdominala, fractura femur fiind si acum in aparat ghipsat
-fata 11 ani- politraumatism cranian
-soacra fractura deschisa gamba picior, fractura mina dreapta
-masina complet avariata.
Soferul vinovat a decedat la o luna de la accident conform organelor de politie.
Politistul insarcinat cu cercetarea cazului mi-a spus ca nu se v-a deschide un proces penal intru-cit vinovatia este clara iar vinovatul a decedat.
Mi s-a dat o copie a asigurarii RCA a vinovatului pe care am depus-o la societatea de asigurare.
Ce trebuie sa fac pentru a-mi rezolva problemele juridice legate de acest caz si cele legate de despagubiri.
Va multumesc
1. trebuie sa va angajati un avocat.
2. trebuie sa va recuperati daunele de la firma de asigurari si mostenitorii defunctului.
daca nu de bunavoie atunci prin instanta.
Deschideti dosar de dauna la societatea de asigurare la care vinovatul are incheiata asigurarea RCA
Totusi mie mi se pare ca s-a efectuat doar o cercetare sumara.
Va doresc numai bine
cazul dvs. e dificil nu numai prin nr. mare de victime, ci si datorita faptului ca persoana vinovata a decedat si, va ramine numai calea amiabila sau procesul civil.
Daca pentru pagubele materiale nu va fi o problema sa va prezentati la firma de asigurari , sa depuneti documentele doveditoare atat pentru masina avariata cat si pentru cheltuielile efectuate cu refacerea sanatatii celor 6 persoane accidentate, la daunele morale ( si aici e dreptul dvs. de a castiga o anume suma de bani care, intr-adevar sa compenseze prejudiciul suferit)vor fi probleme, intrucat firmele de asigurari din Romania spun ca nu pot da daune morale fara hotarare judecatoreasca.
Aici vor trebui invocate dispozitii europene si practica judecatoreasca, dar va trebui sa va consilieze o persoana avizata inainte de a demara aceste proceduri, pentru a evita, pe cat posibil, un litigiu civil, datorita costurilor pe care l-ar implica un astfel de proces.
Atat daunele materiale cat si cele morale pot fi recuperate pe cale amiabila. Pentru a cuantifica cat mai bine aceste daune cat si pentru instrumentarea corecta a dosarului de dauna este necesara angajarea unui avocat specializat in asigurari. [EDITAT - publicitate profesionala]