avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Durata contract servicii Capitolul cheltuieli curente
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Durata contract servicii Capitolul cheltuieli curente

Am o situatie în care am incheiat un contract de servicii cursul lunii martie si in contract este mentionata posibilitatea de prelungire , dupa 31.12., fara depasirea valorii contractuale. Achiziţia este facută in baza art.19 din OUG 34/2006, adica achiziţie directă. Estimarea, si deci valoarea contarctuala, fost facuta astfel incat sa fie acoperita si perioada celor 4 luni din anul urmator, cf art 6 alin (3) din HG 925/2006. Cheltuiala este incadrata in Capitolul cheltuieli curente si factorul de control al institutiei ma obliga sa prelungesc contractul cu act aditional fara a depasi perioada de 12 luni.
Pentru mine, gestionar al serviciilor achizitionate, acesata optiune de prelungire pana la 30.04, este cea mai buna solutie, avand in vedere ca pana la aprobarea bugetului se incheie destul de anevoios un astfel de contract care, prin natura serviciilor, este unul cu caracter de permananta, pe motivul ca nu exista buget iar proiectul de buget "nu tine loc de buget", in opinia aceluiasi factor de control.
Intrebarea mea este daca pot sa prelungesc perioada contractuala fara a depasi valoarea acestuia, cu act aditional, adica în final durata contractului sa aibă 14 luni, si care este baza legala pe care o pot invoca, negru pe alb.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Act aditional seby_red_dogg seby_red_dogg Va rog sa ma ajutati intr-o problema...Din cauza bugetului, contractele la achizitii au fost facute pe o perioada de doar 3 luni si au expirat la sf lunii ... (vezi toată discuția)
Când se aplica procedura de achizitie? soledad soledad Am facut acte adiţionale de prelungire a contractelor, pana la aprobarea bugetului. 1. As vrea sa stiu cand încep procedura de achiziţie pe SEAP, acum sau ... (vezi toată discuția)
Negociere fara publicarea unui anunt ailicec ailicec Daca a fost incheiat un contract de prestari servicii in urma procedurii de negociere fara un anunt avand terme de finalizare 31.12, cu posibilitatea de ... (vezi toată discuția)