avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Când se aplica procedura de achizitie?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Când se aplica procedura de achizitie?

Am facut acte adiţionale de prelungire a contractelor, pana la aprobarea bugetului.
1. As vrea sa stiu cand încep procedura de achiziţie pe SEAP, acum sau doar la încheierea contractului? Trebuie sa acopar tot anul cu achiziţia în SEAP, aşa ca am nevoie si de primele 3 luni(perioada de prelungire a contr.)
2. Pot sa pun data de ,,intrare în vigoare" cu 01.01.2012, în cazul în care data încheierii actului este ulterioară?(06.01.2012)?
Merci, si sper sa ma lumineze cineva.
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 10:10, 16 Ianuarie 2012
1. Procedura in SEAP este o etapa premergatoare incheierii unui contract de achizitie publica. Cat priveste cele 3 luni de prelungire, nu stiu exact la ce tereferi.La prelungirea contractelor de furnizare si servicii in temeiul art. 6 din HG nr. 925/2006? Vezi ca acolo sunt conditii cumulative obligatorii!
2. Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale mai favorabile. Presupun ca ai inteles ideea.
Merci!
1. Stiu ce spune HG925, art. 6, dar pe de alta parte sunt restrictionata de bugetul anual, care nu vine niciodata la timp, deci nu pot prvedea suplimentarea de servicii in contract deoarece acesta se refera doar la anul bugetar in curs.
Asa ca sunt mereu in dilema: merg pe act aditional sau fac direct contract?
Bun, procedura incepe la incheierea unui contract de achizitie, dar ca sa ating pragul de 40%, am nevoie de valoarea totala a contr. asa ca va trebui sa pun in SEAP şi cele 3 luni de prelungire din actul aditional(31.03.2012).
Asta inseamna ca eu abia in martie pot incepe procedura de achizitie?
Referat de prelungire am facut in decembrie 2012.
Scuze daca nu am fost prea explicita.
Mentionez ca auditul mi-a impus sa aplica procedura de achizitie chiar si in cazul achiziţiilor directe, lucru ce nu rezulta din lege.
2. Am prins ideea.
Pentru contracte cu acelas obiect in fiecare an, recomand acordul-cadru pe minim 4 ani, cu incheerea de contracte subsecvente. Avantajul este acela ca se pot incheia contracte fara a mai demara in fiecare an procedurii.
Puteti face act aditional prin NFPA conform art. 122c) sau 252c), daca se incadreaza in conditii. Puteti face contract tot prin NFPA, tot in aceleasi conditii.

Licitatia pe care o veti face pentru restul anului o puteti demara de acum, cu conditia sa respectati cerintele normale pentru demararea oricarei proceduri(PAAP, etc, fondurile nu mai sunt obligatorii inainte de demarare).
Totusi, daca o demarati acum trebuie sa aveti mare grija la art.94 din HG 925, sa nu va treziti ca atribuiti contractul si nu mai primiti dupa aceea banii pentru el.

Subscriu si eu la ideea de a incheia acorduri -cadru in cazul in care serviciul se achizitioneaza in fiecare an, dar asta depinde mai multe de politica interna a unitatii dvs.

Asta daca am inteles eu bine situatia...
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2012
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional seby_red_dogg seby_red_dogg Va rog sa ma ajutati intr-o problema...Din cauza bugetului, contractele la achizitii au fost facute pe o perioada de doar 3 luni si au expirat la sf lunii ... (vezi toată discuția)
Motive temeinice pt prelungire per. evaluare oferte liliann liliann Pentru prelungirea cu 20 de zile a perioadei de evaluare a ofertelor in cazul unei licitatii deschise, trebuie sa se intocmeasca o nota justificativa cu ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract furnizare/acord-cadru alina01 alina01 se poate prelungi un contract de furnizare/acord-cadru,in conditiile prevazute de art 6 din hg 925/2006,daca contractul/acordul-cadru si-a incetat efectele la ... (vezi toată discuția)