Pentru prelungirea cu 20 de zile a perioadei de evaluare a ofertelor in cazul unei licitatii deschise, trebuie sa se intocmeasca o nota justificativa cu evidentierea motivelor temeinice pt aceasta, cf. art.200 din OUG 34/2006.
Intrebarea mea este daca faptul ca bugetul institutiei publice (care este autoritatea contractanta) nu este aprobat inca, poate fi considerat motiv temeinic pt amanare.
Mentionez ca licitatia a fost demarata in noiembrie 2009, iar deschiderea ofertelor a avut loc in luna februarie 2010.
Va multumesc
buna ziua,
in opinia mea , faptul ca bugetul institutiei publice nu este aprobat inca nu poate fi considerat motiv temeinic pt amanare;
bugetul ptr proiectul respectiv trebuia sa fie foarte clar in momentul publicarii/demararii acestuia...
succes
Multumesc pt raspuns. Asa ma gandeam si eu, doar ca licitatia a fost demarata anul trecut.
Ma gandesc, se poate declara castigatorul inainte de aprobarea bugetului pe anul 2010, pe baza bugetului provizoriu si avand in vedere ca plata se va face peste cateva luni, iar atunci bugetul va fi aprobat?
Inteleg ca nu ati facut inca atribuirea contractului. Conform ultimelor modificari la HG925, nu mai este necesara existenta resurselor financiare decat in momentul incheierii contractului, contract ce se incheie in 30,60,90 zile, sau cat ati zis acolo, de la depunerea ofertelor(cf. art. 94, iar art.6 s-a modificat substantial-nu se mai cer cele 3 conditii la demararea procedurii). In acest caz, lipsa bugetului nu permite amanarea luarii Deciziei de atribuire.
Din contra, art.93, alin .3 interzice amanarea luarii deciziei de atribuire nejustificat.
Daca vreti sa prelungiti durata de evaluare, puteti gasi alte justificari, de genul: complexitatea evaluarii datorita cerintelor, necesitatea solicitarii de clarificari numeroase de la ofertanti sau organisme competente, imposibilitatea intrunirii comisiei de evaluare din motive obiective, etc. Totul este sa fie bine justificate printr-o Nota Justificativa, semnata de ordonatorul principal de credite.
Sau daca nu aveti motive, nu mai intarziati Decizia de atribuire.
Succes.
Am studiat HG 925/2006 modificata cu HG 834/2009 si la art.94 sau in alta parte nu am gasit concret mentionat faptul ca nu mai este necesara existenta resurselor financiare decat in momentul incheierii contractului.
Cu riscul de a fi pisaloaga, puteti sa=mi spuneti daca este mentionat undeva exact acest lucru?
Va multumesc
Art. 94. - Indiferent de momentul initierii procedurii de atribuire, autoritatea contractanta are obligatia de a verifica, inainte de incheierea contractului[/b, respectarea dispozitiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intra sub incidenta legislatiei privind finantele publice.@
Scindare lucrare
sarm07opr
In cazul in care o autoritate publica nu poate realiza o investie intreaga(conform PT) din lipsa fondurilor, poate realiza doar anumite etape ale acestei ... (vezi toată discuția)