avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala

buna ziua,am si eu o problema.in urma cu 4 luni eram in fata unei discoteci cu 4 prieteni si am avut un conflict.mentionez ca eram toti in stare de ebrietate si s-a iscat un scandal intre noi.unul dintre prietenii mei s-a apropiat foarte tare de mine chiar amenintator iar eu am crezut ca sunt atacat si m-am aparat lovind pe el si pe inca un prieten,crezand ca ii va sari in aparare.acum el si-a scos certificat medico-legal si vrea sa ma dea in judecata.daca eu am 2 martori care spun ca m-am aparat simtindu-ma amenintat pot sa ma apar in justitie spunand ca am fost in legitima aparare? ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 16:58, 4 Iunie 2009
Prietenul dvs. ar fi trebuit sa depuna plangere in unterval de 2 luni de la data agresiunii. Legitima aparare are unele reguli stricte, ( atacul sa si fost direct, material, iminent si injust) pentru ca dvs. sa o puteti invoca .N u stiu daca simplul fapt ca v-ati simtit amenintat va indreptatea sa va loviti prietenul. Inteleg ca l-ati lovit cam tare daca si-a scos certificat...
Eu va sfatuiesc sa va luati un avocat, care daca poate dovedi legitima aparare o sa scapati.
Dar poate nu se ajunge la judecatorie.
In acest caz , se pot retine circumstante atenuante judiciare (existand aceasta apropiere , de unde deduc ca dumneavoastra ati avut impresia ca ar exista o dorinta prieteni de a va agresa, si chiar amenintarea , nu manifestatat explicit , ci printr-un comportament non-verbal )
Starea de ebrietate poate fi apreciata ca circumstanta agravanta legala , intrucat se considera ca aceasta ii confera mai multa indrazneala de a a actiuna intr-un mod ilicit.
Scuza provocarii poate exista , sau nu( nu de-ati relatat punctual cum a inceput agresiunea )Insa daca se va retrage plangerea , sau va opera impacarea, ca si cauze care inlatura raspunderea penala , in etapa urmaririi penala se va dispune incetarea acesteia , iar in etapa procesului penal , incetarea procesului penal (art 10 Cod Proc .Penala.).Succes.
Pe viitor ar trebui sa iti alegi cu mare grija prietenii.
Unii barbati consuma alcool pt ca le da un sentiment de masculinitate, le creeaza o stare euforica, sau ii face sa se refugieze in interiorul lor pt a uita sau a fugi de problemele exterioare.
Tu de ce o faci?

Laura Saed
Psihoterapeut
Consultant/Consilier Business
Poti sa spui multe... Depinde ce spun ceilalti doi prieteni.Depinde si cite zile sunt in certificatul medico legal.Va fi foarte greu sa fie admisa scuza provocari,leziunile ramin si vor fi in sarcina dvs.Cred ca un proces nu este benefic pentru nimeni si cea mai buna varianta este sa continuati...prietenia.

Detectiv Particular

FILIP STELIAN

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovirea sau alte violente (art. 180 c.p.). BoxyBelea BoxyBelea Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine daca se poate; am fost lovit de cineva cu pumnul in frunte la care eu lam lovit inapoi cu o sticla in cap si omul ma ... (vezi toată discuția)
Legitima aparare? toldo_20 toldo_20 buna ziua.intr-o seara stand de vorba cu niste vecini de ai mei,a aparut o persoana in stare de ebrietate cautand cearta.nedandu-i atentie a incercat sa fie ... (vezi toată discuția)
Autoaparare plavi92 plavi92 buna ziua .ieri seara plecand de la club am fost acostati de niste indivizi pusi pe scandal ,dupa ce am incercat sa incheiem discutia pasnic .unul din ei a ... (vezi toată discuția)