avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... excludere membru fondator
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

excludere membru fondator

buna ziua!
o asociatie cu 3 membri fondatori poate exclude prin hotararea adunarii generale unul din acestia daca a adus prejudicii ONG-ului?
daca asociatia nu mai are alti membri, poate continua cu 2 membri fondatori sau este necesara includerea unui al treilea membru?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 14:25, 5 Iunie 2009
Asociaţia se dizolvă de drept prin reducerea numărului de asociaţi sub limita fixată de lege, dacă acesta nu a fost complinit timp de 3 luni. Prin urmare, asociatia nu poate continua cu 2 asociati si este nevoie de completarea numarului acestora cu cel putin un asociat.
multumesc pt rapsuns freeelis.....sa inteleg ca se poate si exclude asociatul prin hot adun generale?
daca intra un nou membru fondator.....trebuie refacut statutul si actul constitutiv si inregistrat la judecatorie?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2009
aadynna, utilizator
daca nu sunt respectate conditiile impuse in statut sau actul constitutiv , atunci raspunsul este Da.
Si Da si la intrebarea cu noul membru fondator: orice modificare se efectueaza la Registrul Comertului .
Mult succes ,
Ar suna mult mai bine ca se retrage acest membru fondator si va fi inlocuit de persoana x. Hotararea si Actul aditional de modificare a statului si actului constitutiv se vor depune la judecatoria unde e inregistrata asociatia, nu la Registrul Comertului.

Av. Ana Florea
:-/
De cand pana cand un ONG se inregistreaza la Registrul Comertului ...:hm:

Alte discuții în legătură

Renuntarea la statutul de membru al unei asociatii ionita anisoara ionita anisoara va rog sa-mi spuneti ce repercursiuni ar putea avea retragerea unui membru fondator din C.D. si demisia lui din Asociatie?Cum interpretati acestea?Dar ... (vezi toată discuția)
Infiintare filiala ong amalia_cojocaru amalia_cojocaru Buna ziua, am o mare nelamurire. Am infiintat acum cativa ani, in 2007, un ONG in judetul Gorj in orasul natal, de care nu m-am putut ocupa tocmai petru ca ... (vezi toată discuția)
Excludere membru fundatie serbanmoga serbanmoga Buna ziua, Imi puteti spune va rog care e procedura de excludere a unui membru dintr.o fundatie, care ar fi etape si costurile si ce taxe implica....sau ... (vezi toată discuția)