avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna in perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna in perioada de preaviz

Buna ziua.Am o intrebare.
Am 26 de zile de condediu pe care nu le mai pot lua si vreau sa stiu daca angajatorul este obligat sa-mi dea concediu in perioada de preaviz. Eu mi-am dat demisia astazi si mi-au spus ca trebuie sa stau in praviz 20 de zile lucratoare. Eu pe data de 5 ianuarie trebuie sa semnez un alt contract la un alt loc de munca si sunt doar 10 zile lucratoare pana pe 5. Cealalta companie nu are cum sa ma astepte 20 de zile pentru ca au nevoie de om de pe data de 5. Deci as putea sa raman fara un loc de munca. Intrebarea este, daca angajatorul actual este obligat sa-mi dea concediu cand vreau eu? Tinand cont ca eu anul acesta nu mi-am luat concediu integral si concediul de odihna nu suspenda perioada de preaviz.
Ultima modificare: Marți, 16 Decembrie 2014
ATLteen, utilizator
Cel mai recent răspuns: ATLteen , utilizator 12:14, 16 Decembrie 2014
Asa cum ati remarcat,, concediul de odihna nu suspenda perioada de preaviz,,acum aveti doar dreptul la plata zilelor de concediu ramas neefectuat. Puteti incerca insa sa-l rugati pe angajator, sa renunte la o parte din zilele de preaviz, nu este obligat sa o faca.
1. Efectuarea CO se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau cu consultarea salariatului.

Daca partile convin ca in perioada de preaviz salariatul sa isi efectueze concediul de odihna nimic nu il opreste pe angajator sa aprobe o astfel de cerere insa nu exista o obligatie in acest sens.

2. La incetarea contractului de munca angajatorul are obligatia compensarii in bani a concediului de odihna neefectuat (art. 146 alin. (4) din Codul muncii).
Am inteles. Multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in perioada de preaviz ina 64 ina 64 Buna ziua, sora mea si-a gasit un serviciu mai bun in alta parte , a depus cererea de demisie cu preavizul de 20 de zile lucratoare, dar mai are de luat 4 ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna pycone80 pycone80 buna ziua.ma numesc catalin.sunt angajat la o societate din 7.10.2011 si pana in prezent.as dori sa stiu daca patronul este obligat sami dea banii pe concediul ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna negut_dorina negut_dorina buna ziua.am 3 cazuri am contract pe perioada determinata expira 17.04 2012 intrebarea este cate zile de concediu de odihna pot sa le dau de ex pe luna ... (vezi toată discuția)