avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ajutor in aplicarea unei sentinte definitive si ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

ajutor in aplicarea unei sentinte definitive si irevocabila

Lucrez intr-o institutie publica si nu reusesc sa inteleg cum sa aplic o sentinta .Pe scurt sindicatele au dat in judecata scoala ca nu am acordat niste transe suplimentare de vechime (art.50 alin1 si 2 Legea 128/1997).Nu vreau sa pun in discutie daca este corecta sau nu decizia tribunalului.Dar in Ordonanta 15/2008 si apoi in Legea 221/2008 se mentioneaza expres la art.5 ca in grilele de salarizare sunt prinse si acele sume cerute de sindicate.Sunt economist si trebuie sa aplicam aceasta sentinta pe care cu respect nu o inteleg,mai ales ca depaseste cei trei ani perioada pe care stiam ca se calculeaza drepturi retroactiv.Mai mult instanta spune sa aplicam sentinta si pe viitor desi sunt actele normative enumerate care spun cu totul altceva.Ma scuzati ca nu sunt prea coerenta dar nu pot scrie un mesaj prea mare ca dimensiune,dar as dori din suflet sa ma ajutati cu opinii.Momentan am aplicat partial sentinta m-am oprit la 31 decembrie 2007 si imi pun intrebarea daca se schimba legea salarizarii cum am sa platesc profesorii enumerati in sentinta definitiva si irevocabila care spune sa o aplic si pe viitor.Va multumesc pentru rabdare.:sorry:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 8 Iunie 2009
ce doriti sa aflati de fapt?
s-o investiti cu formula executorie...
s-o aplicati asa cum scrie in continutul ei....cand nu se mai pot acoperii salariile faceti din nou actiune....in functie si de legile care vor exista la momentul respectiv.
Cel mai bine ar fi sa postati dispozitivul hotararii (adica solutia data de catre instanta) ca sa putem vedea ce s-a decis.
Retroactiv nu se pot plati decat cel mult in urma cu 3 ani ... nu cred ca instanta a acordat plata retroactiva mai mult de acest termen.
Îmi cer scuze dar nu pot să vă trimit cele solicitate deoarece nu pot scana senţinţa am să vă reproduc o mica parte;"obligă pârâţii..........să plătească drepturile salariale dupa cum urmează :Reclamantei Marin Viorica,drepturile salariale rezultând din creşterea coeficientului de ierarhizare corespunzator tranşei de vechime in invatamant de 30 de ani pentru perioada 22.02.2005-01.09.2006 si cele rezultand din cresterea coeficientului de ierarhizare corespunzator transei de vechime in invatamant de 35 de ani pentru perioada 01.09.2006-21.11.2008 si pe viitor.
Ia act ca nu s-au solicitat cheltuieli de judecata
Definitiva .Executorie etc.etc si prin sentinta Curtii de Apel si irevocabila.Am facut apel la opiniile dvs.deoarece in Ordonanta 15/2008 si Legea 221/2008 se specifica ca " În coeficienţii de multiplicare din anexa nr. 2, prevãzuţi la ultimele trei tranşe de vechime recunoscutã de 30-35 de ani, 35-40 de ani şi peste 40 de ani în învãţãmânt, sunt cuprinse şi creşterile de 1/25 din coeficientul de multiplicare corespunzãtor tranşei anterioare de vechime, prevãzute de art. 50 alin. (2) din Legea nr. 128/1997, cu modificãrile şi completãrile ulterioare" Intrebarea este ce respect sentinta judecatoreasca care merge cum vedeti pe mai mult de 4 ani si pe viitor sau legislatia in vigoare care a aparut in timp ce se derula procesul.Pentru aceste cadre didactice ce fac daca apare o alta lege a salarizarii caci in sentinta se spune si pe viitor.Eu inteleg si pe viitor ca ii voi aplica tot aceasta sentinta.Pentruca nu am stiut cum este corect am platit doar pana la 31 decembrie 2007.Va multumesc pentru rabdare dar va rog sa retineti ca nu am pregatire de specialitate si sunt in impas.#-o
Ordonanata si Legea se aplica de la data intrarii lor in vigoare.
Avand o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila atunci aceasta are prioritate in fata legii, intrucat o lege nu poate anula o sentinta data de catre o instanta de judecata.
Hotararea poate fi aplicabila pana la adoptarea legii unice a salarizarii.
De acord cu domniile voastre ,dar in preambulul hotararii nu se face referire la ordonanta si la legea care mentioneaza expres ca aceste transe suplimentare de vechime sunt cuprinse in grilele de salarizare si deci nu trebuie sa le acordam.In plus vor exista diferente de salarizare la profesori cu aceeasi vechime si pregatire datorita faptului ca unii dintre ei au recurs la judecata.Daca in sentinta se spune si pe- viitor -de ce cind apare o alta lege a salarizarii ,profesorii trecuti in sentinta definitiva si irevocabila nu-i platesc in continuare dupa legea mentionata in hotarare ?#-o

Alte discuții în legătură

Grila de salarizare in invatamant conf legii 221/2008-completare steluta bz steluta bz Intrucat prin Hotarare Judecatoreasca s-a dispus recalcularea salariilor in invatamant conform Legii 221/2008, incepand cu 01.10.2008 pana la 31.12.2009, iar ... (vezi toată discuția)
Oug nr. 151/2008 dorae dorae Ma poate ajuta cineva cu textul OUG 151/2008? Nu am program legislativ si in rest nu il gasesc niciunde. Mersi!!! (vezi toată discuția)
Acordare spor de vechime bugetari Aura2012 Aura2012 Un salariat contractual din cadrul primariei are facut o vechime de 10 ani cum ii acord sporul de vechime ? Este incadrat guard clasa 17 ... (vezi toată discuția)