Lucrez intr-o institutie publica si nu reusesc sa inteleg cum sa aplic o sentinta .Pe scurt sindicatele au dat in judecata scoala ca nu am acordat niste transe suplimentare de vechime (art.50 alin1 si 2 Legea 128/1997).Nu vreau sa pun in discutie daca este corecta sau nu decizia tribunalului.Dar in Ordonanta 15/2008 si apoi in Legea 221/2008 se mentioneaza expres la art.5 ca in grilele de salarizare sunt prinse si acele sume cerute de sindicate.Sunt economist si trebuie sa aplicam aceasta sentinta pe care cu respect nu o inteleg,mai ales ca depaseste cei trei ani perioada pe care stiam ca se calculeaza drepturi retroactiv.Mai mult instanta spune sa aplicam sentinta si pe viitor desi sunt actele normative enumerate care spun cu totul altceva.Ma scuzati ca nu sunt prea coerenta dar nu pot scrie un mesaj prea mare ca dimensiune,dar as dori din suflet sa ma ajutati cu opinii.Momentan am aplicat partial sentinta m-am oprit la 31 decembrie 2007 si imi pun intrebarea daca se schimba legea salarizarii cum am sa platesc profesorii enumerati in sentinta definitiva si irevocabila care spune sa o aplic si pe viitor.Va multumesc pentru rabdare.:sorry:
Ceea ce se pune in executare nu este nici preambul si nici motivarea hotararii judecatoresti, ci dispozitivul acesteia (adica, ceea ce instanta a decis).