avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... amenda
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

amenda

buna ziua ,am si eu o problema,legata urmatoarea situatie,fata mea afost acuzata ca a furat 100 lei de la o colega ,pana la urma sa dovedit a fi o falsa afirmatie ,dupa ce am fost la politie ambele parti ,celo doua fete sau inpacat si retas plangerea una in inmpotriva celeilate de fata cu un avocat din oficiu ,,ce freau sa zic astazi am primit un plica in care scrie ca trebuie sa plateasca ambele fete 450 lei pe jumatate in temeiul art 275. alin. 5 rap la art 275 alin.1 pct.2 lit d si mai su scria ,clasarea cazului inrucat a intervenit inpacarea ,, INTREBARE , ,,de ce trebuie sa plaatit si cum facem sa nu platim ,ptr ca nu avem bani necesari cum este posibil ,,nici daca deranjam linistea publuca nu dadea asa ceva, multumesc astept raspuns
Cel mai recent răspuns: cali93 , utilizator 23:00, 17 Decembrie 2014
Trebuie ca ambele părţi, respectiv inculpatul şi persoana vătămată, să plătească cheltuielile judiciare către stat în caz de împăcare. Mai bine plătiţi acum decât să plătiţi mai mult în cazul executării silite, respectiv şi cheltuielile de executare.
care este motivul plati ce cheltuieli nu se vede nicio lista cu cheltuieli
În cazul dumneavoastră, sunt cheltuieli necesare pentru efectuarea actelor de procedură - art. 272 alin. 1 NCPP privind acoperirea cheltuielilor judiciare iar fiindca a încetat procesul penal datorită împăcării părţilor, acestea sunt în cele din urma cele ce suportă cheltuielile - art. 275 pct. 2 lit. d) NCPP.

Recomand să consultaţi un avocat pentru a încerca atacarea hotărârii dacă ştiţi sigur ca a existat o plângere prealabilă din partea persoanei vătămate, astfel încât, în temeiul art. 275 pct. 2 lit b) NCPP, aceasta va trebui să suporte cheltuielile judiciare.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Decembrie 2014
cali93, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire sentinta penala - am de achitat doar cheltuieli judiciare catre stat? Madalin0032 Madalin0032 Decis 361/25.02.2016/ În baza art.421 pct.2 lit.a Cod procedură penală admite apelul declarat de inculpatul C.I împotriva sentintei penale nr.559 din data ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare conform art 275 petre89 petre89 Buna ziua am primit de la procuror o solutie la care conform art 275alin 5rap la alin 2 cpp am fost obligat la cheltuieli judiciare este legal asa cv ,si unde ... (vezi toată discuția)
Actiune civila ce deriva din penal. prescriptie ContSters305985 ContSters305985 12.03.2014 Ora estimata: 08:30 Complet: C1 Penal Cameră Preliminară/Fond-amânare pr. Tip solutie: Încetat procesul penal Solutia pe scurt: În ... (vezi toată discuția)