avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decontare transport angajati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decontare transport angajati

Buna ziua,

Firma la care lucrez ar vrea sa acorde un beneficiu in sensul decontarii transportului angajatilor. Nu avem o astfel de prevedere nici in CIM si nici in regulamentul intern, dar am dori sa incepem sa acordam acest beneficiu.

Pana in acest moment am reusit sa ma lamuresc oarecum cu legislatia: decontul este un avantaj si va fi impozitat la angajat. Angajatorul va putea sa deduca cheltuiala din impozitul pe profit.

Cum se opereaza in contabilitate un astfel de decont?
Ce documente sunt necesare?
Se poate face o decizie a conducerii care sa stipuleze acordarea unui supliment la salar echivalent cu abonamentul de transport in comun pe o linie, fara sa mai fie nevoie de facturi pt decont?

As dori si un sfat cu privire la gasirea unei metode care sa fie benefica si pentru cei care vin cu masina personala.
Se poate face decont pe baza de bonuri de benzina in acelasi cuantum ca la cei cu abonamente?

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Decontare transport angajati loriel loriel Buna ziua, Firma la care lucrez ar vrea sa acorde un beneficiu in sensul decontarii transportului angajatilor. Nu avem o astfel de prevedere nici in CIM si ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu transportul salariatilor m_nitu m_nitu Buna dimineata! Am si eu o intrebare: ce documente trebuie sa aduca salariatul pentru a i se deconta cheltuielile cu transportul la si de la locul de munca? ... (vezi toată discuția)
Decontare bon benzina la asociatie de proprietari inat inat Pentru plata utilitatilor administratorul asociatiei de proprietari a folosit autoturismul propriu iar la sfarsitul lunii a prezentat spre decontare un bon de ... (vezi toată discuția)