avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cheltuieli cu transportul salariatilor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cheltuieli cu transportul salariatilor

Buna dimineata!
Am si eu o intrebare: ce documente trebuie sa aduca salariatul pentru a i se deconta cheltuielile cu transportul la si de la locul de munca? Este suficient doar chitanta emisa de societatea de transport calatori pe care este scris numele salariatului si c/v abonament luna x? Cum se inregistreaza in contabilitate aceste cheltuieli?
Cel mai recent răspuns: Ioana ISVORANU , Consilier juridic 11:50, 4 Iulie 2008
Sunt suficiente acele documente emise de societatea de transport. De asemenea, este necesar sa aveti cuprinsa in CCM acest drept care se acorda salariatilor. in caz contrar, este bine sa aveti decizia conducerii societatii emisa in acest scop.
In situatia in care un angajat vine la serviciu cu masina personala i se poate deconta transportul ? Binenteles in limita sumei legale. Ar putea justifica aceasta suma cu bonuri de benzina nemaiavand abonamentul?
da, in cazul in acare aveti acest drept acordat de angajator prin decizie.
Multumesc!
In contabilitate se inregistreaza in contul 624 "cheltuieli cu transportul" sau 6588 "alte cheltuieli din exploatare"?
Ati putea sa imi spuneti daca aceea decizie se poate face ulterior incheierii contractului de munca sau ar fi trebuit specificat de la inceput?
Stiu doar ca angajatorul a spus ca va deconta abonamentul (probabil exista aceea decizie deja) dar cum se procedeaza in situatia in care nu exista autobuz la ore si traseu convenabil si angajatul este nevoit sa se deplaseze la serviciu cu masina personala, locuind in alta localitate. In aceasta situatie se pot deconta bonurile de benzina? Si care ar fi suma maxima acordata pentru un angajat ,pentru transport , pe luna?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Decontare transport angajati loriel loriel Buna ziua, Firma la care lucrez ar vrea sa acorde un beneficiu in sensul decontarii transportului angajatilor. Nu avem o astfel de prevedere nici in CIM si ... (vezi toată discuția)
Decontare transport angajati loriel loriel Buna ziua, Firma la care lucrez ar vrea sa acorde un beneficiu in sensul decontarii transportului angajatilor. Nu avem o astfel de prevedere nici in CIM si ... (vezi toată discuția)
Decontare bilete transport/deplasare administrator dona77 dona77 In cazul unui SRL cu administrator unic, fara angajati (si fara contract de angajare administrator), acesta isi poate deconta pe firma biletele de transport ... (vezi toată discuția)