avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Neimpozitare pensie ca urmare a gradului de handicap ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Neimpozitare pensie ca urmare a gradului de handicap obtinut

Buna seara :)

De curand (oct 2014) tata a obtinut incadrare in gr.I de handicap (am toate parerile de rau pt aceasta situatie :( ) .

Va rog sa-mi spuneti, dpdv juridic, de la ce data poate beneficia de scutirea impozitarii pensiei? Cu luna urmatoare eliberarii certificatului/ de la data solicitarii/ se obtine din oficiu?
Din sursele depistate de mine am concluzionat ca nu exista precizari in acest sens, ceea ce ma face sa cred ca persoana beneficiara poate fi discretionata. De la DGASPC noua nu ne-a pus nimeni in vedere ca avem acest drept, astfel ca, vreau sa solicit la casa de pensie scutirea incepand cu luna noiembrie 2014 (pe decembrie s-a reglat din oficiu; asa am si depistat ca exista acesta facilitate - disparuse impozitul de pe cupon)

Va multumesc :)

Cu stima,

Alte discuții în legătură

Scutiri de impozite pentru persoanele cu handicap accentuat BG BG Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la actul normativ care prezinta scutirile de impozite de care beneficiaza o persoana cu handicap ... (vezi toată discuția)
Pensie ilie26 ilie26 Mama mea si-a facut dosar de pensie de handicap,si a fost incadrata la gradul I(unu).Dupa spusele ei ar fi trebuit sa ia prima pensie in oct. si intradevar a ... (vezi toată discuția)
Certificat grad handicap conycony conycony Buna seara Limfomul Hodgkin sau boala Hodgkin este o forma de cancer a sistemului limfatic. In speta, este vorba despre o persoana careia i s-a ... (vezi toată discuția)