buna ziua ,
sunt o persoana care detine certificat de handicap obtinut in 2014, (deci de 10 ani) , sunt suferind de la nastere de hipoacuzie severa +malformatie ureche stanga , si pt ca asa e in viata nimeni nu ne ajuta cu ceva... si timpul a trecut.. intrebarea mea este daca se poate preschimba certifcatul de handicap cu o data anterioara de ex. lucrez de la 18 ani , iar certificatul l-am obtinut dupa 20 de ani de munca pt ca nu am stiut de acest drept , as dori o posibilitate sau o modalitate de a recastiga acest drept si pt cei 20 de ani de munca, vreau sa precizez ca nu am nicio pretentie financiara din partea statului , pt mine e mai important datele certificatului pt incadrare pensie .
multumesc foarte mult pt sugestii .
ynocentta a scris:
Nu se pot acorda drepturi retroactiv
Desfasuurati demersuri la comisia medicala de expertiza medicala persoane cu handicap care dupa analiza documentlor medicale va decide asupra eliberarii deciziei /certificat de incadrare in grad de handicap
Functie de gradul de handicap dispus de comisia medicala,titularul certificatului poate beneficia de facilitatile prevazute de disp L nr 448/2006 art 26