avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Facilitati handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Facilitati handicap

Buna ziua,
Va rog daca puteti sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
Sotia mea are un rinichi extirpat din anul 1989.Lucreaza la primarie ca inspector agricol si va rog sa-mi raspundeti daca poate sa efectueze demersuri pentru incadrarea intr-o grupa de handicap, care sunt aceste demersuri si ce facilitati poate avea conform legislatiei in vigoarea.Are 44 de ani.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 12:08, 4 Septembrie 2012
Numai comisia de expertiza medicala persoane cu handicap ,detine autoritatea si competenta sa analizeze documentele medicale si sa dispuna eventual eliberarea de decizie/certificat de incadrare in grad de handicap
Pentru solutionarea interesului dvs este necesar sa solicitati comisiei medicale expertizare
Drepturile si facilitatile de care beneficiaza persoanele cu handicap sunt prevazute de Legea nr 448/2006 republicata
[ link extern ]
Da, demersuri poate sa faca.
Pentru incadrarea unui adult in grad de handicap consultati aici :
[ link extern ]

Iar pentru legislatie, facilitati acordate persoanelor cu handicap , consultati aici :
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Context medico-legal adulti tsa & certificat de handicap irina.gutanu irina.gutanu Buna seara! As avea niste intrebari despre contextul medico-legal al autismului la adulti: 1. Persoanele aflate in regim ambulatoriu pot sa fie ... (vezi toată discuția)
Pensie de handicap mihaelaak mihaelaak Buna seara, Ma adresez d-voastra in speranta ca exista totusi o sansa ca problema mea sa-si gaseasca o rezolvare ce mi se pare logica si anume: - In urma ... (vezi toată discuția)
Dosar handicap danassis danassis Buna seara, Care sunt demersurile intocmirii si depunerii unui dosar in vederea obtinerii drepturilor legale ptr handicap? Multumesc anticipat!:vishenka: (vezi toată discuția)