avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Delegare sau detasare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Delegare sau detasare

Am o dilema in legatura cu deplasarea soferilor angajati la o firma de transport in Romania , in spatiul Uniunii Europene pe perioade de aproximativ 90 zile consecutive unde efectueaza curse de transport , apoi revin in tara pentru cateva zile si se reintorc pe comunitate.Eu am considerat aceste depasari ca fiind delegare , drept urmare salariatii au primit salariu conf contractului de munca + diurna zilnica (80eu) .Tinand cont ca au depasit 60 de zile de delegatie in conformitate cu art 44 din codul muncii am intocmit acte aditionale pt prelungirea delegatiei ca sa acopere cele 90 zile .Mi ati putea spune daca am procedat corect sau daca e cazul sa fie considerate aceste deplasari ale soferilor ca fiind detasare?Va multumesc. - See more at: [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Cabinet Expert Contabil , Contabil 19:20, 21 Decembrie 2014
Art 43
Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă.
Art. 44
(1) Delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile calendaristice în 12 luni şi se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegării nu poate constitui motiv pentru sancţionarea disciplinară a acestuia.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Deci perioada legala pentru delegare este depasita
Detasarea si delegarea se deosebesc si prin faptul ca detasarea presupune schimbarea temporara a locului de munca la alt angajator
Art. 45
Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.
Art. 46
(1) Detaşarea poate fi dispusă pe o perioadă de cel mult un an.
(2) În mod excepţional, perioada detaşării poate fi prelungită pentru motive obiective ce impun prezenţa salariatului la angajatorul la care s-a dispus detaşarea, cu acordul ambelor părţi, din 6 în 6 luni.
(3) Salariatul poate refuza detaşarea dispusă de angajatorul său numai în mod excepţional şi pentru motive personale temeinice.
(4) Salariatul detaşat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de detaşare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.Art. 47
(1) Drepturile cuvenite salariatului detaşat se acordă de angajatorul la care s-a dispus detaşarea.
(2) Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.
(3) Angajatorul care detaşează are obligaţia de a lua toate măsurile necesare pentru ca angajatorul la care s-a dispus detaşarea să îşi îndeplinească integral şi la timp toate obligaţiile faţă de salariatul detaşat.
(4) Dacă angajatorul la care s-a dispus detaşarea nu îşi îndeplineşte integral şi la timp toate obligaţiile faţă de salariatul detaşat, acestea vor fi îndeplinite de angajatorul care a dispus detaşarea.
(5) În cazul în care există divergenţă între cei doi angajatori sau niciunul dintre ei nu îşi îndeplineşte obligaţiile potrivit prevederilor alin. (1) şi (2) , salariatul detaşat are dreptul de a reveni la locul său de muncă de la angajatorul care l-a detaşat, de a se îndrepta împotriva oricăruia dintre cei doi angajatori şi de a cere executarea silită a obligaţiilor neîndeplinite.
Ultima modificare: Duminică, 21 Decembrie 2014
Cabinet Expert Contabil, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasari suciugeorgeta suciugeorgeta titi cumva care sunt regulile in cazul detasarilor.....ce trebuie sa faca firma de la care este detasat salariatul si ce face cea la care este detasat??? (vezi toată discuția)
Munca in delegatie remus39 remus39 Lucrez la o firma care are anumite lucrari ce necesita deplasarea si cazarea in zona unde este de munca. Cat timp sau cate zile poate sa ma utilizeze in ... (vezi toată discuția)
Cum este legal? JulieC JulieC Muncesc ca si Project Manager la o firma, conduc un proiect de modernizare sustinut din fonduri europene.Patronul si cu mine am decis ca este mai bine sa ma ... (vezi toată discuția)