avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere inainte de emiterea deciziei de pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere inainte de emiterea deciziei de pensionare

Buna ziua, in situatia unei persoane care si-a depus dosarul de pensionare, dar inca nu a primit decizia de pensionare, concedierea din motive ce nu tin de persoana salariatului poate fi dispusa in conditii legale ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:29, 19 Decembrie 2014
Da, poate fi dispusa atat timp cat la nivel de angajator nu exista vreo dispozitie contrara.
In vechea lege a pensiilor era prevazuta o astfel de interdictie de concediere a salariatului care a depus cererea de pensionare. Acum nu mai exista sa inteleg nici o prevedere legala in acest sens ?
Ultima modificare: Vineri, 19 Decembrie 2014
ancristida, utilizator
Nu exista nicio astfel de prevedere legala in trecut si nici in prezent.

Probabil ca va referiti la criteriile avute in vedere, potrivit legii si/sau contractelor colective de munca, pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere.
Ma refer la urmatorul articol. Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale- Art.41(6) " In situatia asiguratilor care au depus cerere de pensionare, angajatorii acestora nu pot dispune incetarea raporturilor de munca, de serviciu sau a calitatii de membru cooperator, dupa caz, in vederea pensionarii, decat dupa primirea deciziei de admitere a cererii de pensionare."
Asa ceva nu mai exista mentionat in actuala lege a pensiilor.

Alte discuții în legătură

Continuare cim pana la comunicarea deciziei de pensionare ContSters229751 ContSters229751 5)Asiguraţii care îndeplinesc condiţiile prevăzute de prezenta lege pentru obţinerea unei pensii pentru limită de vârstă, cu excepţia pensiei ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca conf. art. 56 "d" din l.53/2003 modificat. gaby1970 gaby1970 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in aceasta situatie.:\"> In Legea 19/2000 cu modificari si completari ulterioare(inclusiv L49/2010) se mentioneaza ,, ... (vezi toată discuția)
Pensionare ContSters147006 ContSters147006 Daca un angajat se pensioneaza pentru limita de virsta beneficiind si de grupa a II a de munca CIM se desface cu data depunerii dosarului sau trebuie asteptata ... (vezi toată discuția)