In urma cu 3 luni am provocat un accident rutier, in care m-am ciocnit frontal cu o alta masina. Ambele masini au fost etichetate drept "dauna totala". Eu i-am dat asigurarea pentru a-i rambursa contravaloarea masinii victimei. In urma accidentului victima nu a suferit nici o leziune, a refuzat spitalizarea si declarand politistului ca nu are nici o pretentie de la mine.
Acum aceasta ma suna sa imi spuna ca nu este multumit de valoarea care i-a fost acordata de catre asigurare si are certificat medico-legal pentru 15 zile de ingrijire desi a refuzat internarea in spital spunand ca "este bine". Mentionez ca au trecut 3 luni de la accident.
Saptamana viitoare ar trebui sa dam un raspuns in fata politistului daca "ne-am inteles" sau trimite dosarul mai departe.
Cu ce il ajuta acel certificat medico-legal?
Nu mi se pare normal sa imi pretinda bani, pentru asta este asigurare, sa il despagubeasca. Ce se intampla daca dosarul merge mai departe? Ce consecinte poate avea asupra mea ? Poate sa imi faca dosar penal ?
Pentru a se retine infractiunea de vatamare corporala din culpa ar trebuit sa aiba peste 90 de zile de ingrijiri medicale sau anumite consecinte, ceea ce din descrierea dvs nu vad sa existe, in concluzie, chiar daca a depus sau va depune plangere, se va dispune clasare.
Plangerea prealabila se depune in termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.
Deci, mai pe intelesul unei persoane care nu este in domeniu, ce sanctiune poate sa mi se aplice sau mai exact, ce consecinte as putea avea eu daca ar depune plangere impotriva mea dupa atata timp ( 3 luni ) ?
Daca nu ajungem la o intelegere si dosarul merge mai departe, ce sanctiune mi s-ar acorda in contextul actual deoarece el imi cere bani si eu nu sunt de acord sa ii dau deoarece l-a despagubit asigurarea si a semnat ca este de acord cu cat i-a dat?
Mai pe intelesul dvs, nu vi se intampla nimic, iar daca plangerea nu este introdusa in termenul de 3 luni va fi tardiv introdusa si se va clasa, cum de altfel, daca va fi introdusa in termenul legal, solutia va fi tot clasare, deoarece nu discutam de nici o infractiune aici.
Nu-i dati importanta pretentiei lui. Asteptati sa primiti ordonanta de clasare a caului la domiciliu. Puteti sa sugerarti ca in cazul in care doreste bani si ptr vatamare corporala sa se adreseze tot asiguratorului Dvs unde a deschis dosarul da dauna totala la auto.