avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar Penal Pentru Medicamente (alcoolemie din cauza ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar Penal Pentru Medicamente (alcoolemie din cauza siropului de tuse)

Buna ziua,

am si eu o intrebare, in urma cu mai bine de 3 luni am fost implicat intr-o tamponare usoara dar mi s-a recoltat sange si mi-au iesit alte substante. nu bausem alcool deloc dar am luat niste medicamente pentru tuse, sirop de tuse intr-o cantitate mai mare decat normal fiindca aveam o tuse grea. Mi s-a intocmit dosar penal si nu am drept de circulatie pana la solutionare care dupa cum merg lucrurile poate dura si ani de zile. As dori sa stiu daca am vreo sansa sa imi recuperez permisul sau sa am macar drept de circulatie pana la solutionarea in instanta.
Cel mai recent răspuns: Macoway , utilizator 18:41, 27 Decembrie 2014
Se incrimineaza persoana aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
Conform art. 241 din Legea nr. 187/2012, prin substanţe psihoactive se înţelege substanţele stabilite prin lege, la propunerea Ministerului Sănătăţii.
Stiu ca intr-adevar sunt siropuri de tuse care poate influenta capacitatea de a conduce vehicul.
Nu veti putea obtine dreptul de a conduce pana la sfarsitul procesului penal.
Trebuie facuta cerere pentru a obtine dreptul de a conduce.
Restul aspectelor pot fi mai complicate decat o cerereabtemeinic motivata pentru a putea conduce.
Domnule Lascoschi, insistati cu cererea temeinic motivata in cazul unei dovezi fara drept de circulatie si ii dati omului o speranta falsa.
Spuneti-mi cate cazuri in care clientul dvs a fost acuzat de savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art.87/OUG 195/2002 sau in prezent de art.336 C.P. ati avut dvs si in care ati obtinut in urma unei cereri temeinic motivate, dreptul de circulatie? Imi puteti da un singur exemplu?
Pe conducere sub influienta bauturilor alcoolice nu se da dovada de politie cu drept de circulatie.
Asta e clar.

Se obtine de la parchet dreptul.
Chiar nu va inteleg.
V-am mainspus ca am obtinut anterior si se poate.

Ceea ce pot eu consider ca pot si altii pentru ca altfel as fi reformulat...
Faptul ca nu ati obtinut sau ca nu ati ceruf, nu stiu cum ati procedat, nu inseamna ca nu se poate obtine.
Se poate dar e greu si trebuie temeinic motivat.
Adica nu se face o cerere la pocneala si gata...
Multi fac o cerere simpla si absurda si atunci e clar ca nubare sanse.
Avocatul studiaza intreaga situatia si apoi motiveaza, depune inscrisuri,etc.
La multi clienti de la consultatie le dau respingere eu intrucat nu au sanse.
A nu se intelege ca se da mereu.Avocatul cenzureaza mai intai si analizeaza sansele.
Oamenii apeleaza rar la avocat insa...

Adesea cand afiirm ceva ma bazez pe ceea ce am facut eu si nu pe auzite de la altii.

Daca nu solicitati nu puteti obtine.
Ultima modificare: Duminică, 21 Decembrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am avut zeci de cazuri similare, nu vorbesc din povesti, am motivari ale procurorilor cat si ale judecatorilor cu privire la prelungirea dreptului de circulatie in cazul unei dovezi fara drept de circulatie, eu personal am inteles coroborand si textele de lege ca nu se poate, nu este legal. Politistul emite dovada cu drept sau fara drept de circulatie in functie de caz si de prevederile OUG 195/2002, procurorul sau judecatorul poate doar prelungi un drept care exista, asta in cazul unei dovezi cu drept de circulatie, nu poate prelungi ceva ce nu exista.
Sintagma
poate dispune prelungirea
ce reprezinta pentru dvs?
Din moment ce nu mai are dreptul de circulatie prin dovada, ce sa se mai prelungeasca?
Nu vreau sa ma intelegeti gresit, va respect opiniile, dar acest cliseu il cunosc, in esenta scrieti mult si nu spuneti nimic, nu argumentati cu absolut nimic si nici nu exemplificati din experienta, intrebarea era clara, ati obtinut vreodata dvs acest drept intr-un caz similar? Raspundeti punctual, prin da sau nu, eventual indicati si Parchetul care v-a admis asemenea cerere temeinic motivata.

Alte discuții în legătură

Accident alcoolemie - dovada circulatie Stefan.Stefan Stefan.Stefan Buna ziua, in data de 4 august 2014 am facut un accident cu urmare a mortii unei cabaline, pe sensul meu de mers am ocolit un caine si am intrat pe contrasens ... (vezi toată discuția)
Catre persoanele competente sau persoanele care au un caz similar, va multumesc - conducere fara permis sub influenta bauturilor alcoolice elena9286 elena9286 Intr-o seara sotul meu a luat masina si s-a urcat la volan desi nu avea permis de conducere fiind sub influenta bauturilor alcoolice , a venit politia locala ... (vezi toată discuția)
Condusul fara permis si sub influenta alcoolului oli86 oli86 Buna seara. Am condus fara permis de conducere si sub influenta alcoolului, ma oprit politia si am avut 0,80 alcool in aerul expirat. oare poate cineva sa imi ... (vezi toată discuția)