avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea programului de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea programului de vizita

BUna seara

Stie cineva, va rog, daca exista pedeapsa stipulata in vreun articol ptr nerespectarea programului de vizita minor agreat printr-un acord de mediere si parafat si de instanta? Am un acord incheiat in martie anul acesta si tatal (in custodie comuna cu mine) l-a incalcat flagrant din mai multe puncte de vedere. Nu vine la program marti sau joi (spune ca nu poate fara sa discute o solutie, ma obliga sa imi schimb eu programul ca altfel copilul ar ramane la gradinita), anunta plecarile din Buc in ultima clipa si ajunge in alta locatie decat cea anuntata, s-a mutat cu cineva de 4 luni si desi e stipulat in acord ca se va anunta schimbarea domiciliului unde este dus copilul(unde este facuta ancheta sociala) , m-am trezit ca duce copilul in aceasta casa desi el nu are domiciliul acolo si nu in ultimul rand in vacanta de vara a pus copilul in pericol lasandu-l nesupravegheat in grija bunicilor, desi scrie ca treb sa il duca la gradinita de vara intrucat acestia au probleme cu alcoolul. Noroc ca a venit copilul si mi-a spus ca nu a stat decat la vecini, singura prin sat si desi l-am informat despre activitatea bunicii, el a continuat sa nu stea cu el in vacanta de vara. Orice discutie sau tentativa de a aplana un conflict pe care il declanseaza prin comportamentul lui, explicandu-i ca este obligat sa vina la program asa cum l-a cerut se finalizeaza cu amenintari si injuraturi de fata cu copilul. Am incercat sa comunic pe mail, telefonic sau sms dar este imposibil, la orice problema care treb sa decidem ptr copil pune tel pe reject, i-au deciziile singura si apoi comenteaza ca de ce am facut asa, ca sunt obligata sa decid cu el.
Va multumesc anticipat ptr orice informatie.
Ultima modificare: Duminică, 21 Decembrie 2014
psihcrim, utilizator
Cel mai recent răspuns: psihcrim , utilizator 19:02, 22 Decembrie 2014
Din păcate, programul de vizită al tatălui este doar un drept, nu şi o obligaţie, lecţia asta au învăţat-o mai toţi tăticii divorţaţi:luptă pentru un program de relaţii cât mai extins, apoi uită sau abandonează copii la...vecinii bunicilor.
Cale legală de rezolvare nu aveţi, până mai creşte copilul şi poate să-şi exprime el însuşi voinţa sunteţi la dispoziţia unor hotărâri judecătoreşti date fără prea multă judecată.Copilul poate refuza să plece cu tata în vacanţă dacă îi este atât de neplăcută şederea la vecinii bunicilor, dar există posibilitatea ca beneficiarul dreptului de vizită să vă învinuiască pe dvs. cu influenţarea copilului, sindromul PAS, etc.
Pe cale legala puteti sa-l informati oficial ca vine week-end-ul in care trebuie sa ia copilul. La cateva absente de genul asta puteti deschide actiune in instanta pentru schimbarea programului de vizitare, proband tot ce ati mentionat aici cu inscrisuri si martori. Nu trebuie sa fiti musai la dispozitia fostului sot.
Puteti sa apelati la Protectia Copilului si sa cereti sa medieze acest conflict. De asemenea puteti merge cu minorul acolo pentru a-i informa asupra faptului ca acesta este grav neglijat cand e in vizita la tata si ca nu se respecta programul de vizita fapt care afecteaza negativ copilul.
Puteti incerca o mediere cu tatal pentru a-l face sa priceapa ca asemenea atitudine nociva face rau copilului. La ce ne povestiti nu cred ca domnul sa coopereze dar macar puteti proba in instanta ca ati facut tot posibilul sa aveti o relatie armonioasa cu dansul.
Sunt multe lucruri pe care le puteti face. Sfatuiti-va cu un avocat si o sa gasiti solutia potrivita pentru dumneavoastra.

multumesc frumos tuturor ptr raspunsuri
Sarbatori cu bine
Ultima modificare: Luni, 22 Decembrie 2014
psihcrim, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vizita copil! ginutzajoco ginutzajoco din cite am inteles dreptul de vizita este 2 week pe luna si jumatate din vacante. Insa cite ore pe zi sunt permise? tot week.endul ? adica copilul va merge ... (vezi toată discuția)
Divort ci minor- neintelegeri intre parinti ElianaS ElianaS Buna seara!Am un var care este in divort,au un copil impreuna,insa nu se inteleg asupra custodiei minorului,acesta avand 6 ani!Fosta sotie nu il lasa pe varul ... (vezi toată discuția)
Recurs la suplinirea acordului câștigat inutil. cum aș putea obține autoritatea părintească exclusivă? Enache Ana Enache Ana Buna seara acum 3 luni am castigat procesul de suplinirea acordului unuia dintre părinți pentru a scoate fata din țară problema este ca fostul soț ă ... (vezi toată discuția)