avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune, mai multe persoane
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune, mai multe persoane

Este vorba de un barbat in jur de 30 de ani, care a in cateva luni a convins 2 fete ca le iubeste, ma rog, ideea este ca a reusit sa le convinga sa ii dea in jur de 10.000 euro, apoi sub amenintarea ca daca nu ii mai dau alti bani nu are cum sa faca sa le dea banii inapoi a mai obtinut aproximativ 20.000 euro.
Fetele au aflat una de alta, ca au fost pacalite amandoua. Ar vrea sa mearga la politie sa depuna plangere, dar le este frica sa nu afle ca au depus plangere ele pentru ca este violent, se drogheaza (heroina,etc.).

Una dintre fete este o buna prietena a mea si vreau sa o ajut cumva.

Cum ar trebui sa procedeze, sa isi recupereze banii si sa isi primeasca si el pedeapsa care o merita ?
Este posibil sa fie protejate fetele? (sa ramana identitatea ascunsa, nu stiu..)
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:06, 4 Iunie 2009
Sa apeleze la un avocat care sa o indrume pentru a face plangere la politie. Spun asta pentru ca aceste fapte trebuiesc dovedite, ceea ce un avocat este in masura a va sustine.
deci daca se duc la politie asa ...ele singure sa depuna plangere fiecare, se duc degeaba, ca nici bani nu recupereaza si nici respectivul nu este luat de politie, deci poate sa le faca rau.

ok
multumesc de raspuns,
Imi pare rau pt prietena ta si pentru cealalta fata.
Dar cand spui ca au fost pacalite, ar trebui sa ti cont si de faptul ca ele au fost de acord sa fie pacalite. Asta inseamna ca s-au complacut in situatia respectiva si au fost deacord sa ii dea acei bani. Intradevar situatia expusa de tine se complica in momentul in care apar amenintarile.
Ti s-a raspuns ce anume este de facut.
Dar atunci cand facem personal ceva cu bunastiinta, ar trebui sa ne asumam lucrul facut si sa nu incercam sa dam vina doar pe celalat.
Bafta.

Laura Saed
Psihoterapeut
Consultant/Consilier Business
Aveti dreptate! nu stiu ce au avut in cap...
Dar acum trebuie sa faca ceva.
Daca imi puteti recomanda un avocat, astept pm.
Banii sunt luati o parte imprumut de la banca. Deci nici situatia lor
financiara nu este prea buna acum.
Din relatarea dvs. nu cred ca se va ajunge la condamnarea penala a respectivului.
Incercati sa consultati un avocat care sa redacteze plangerea intr-un fel in care sa se poata discuta despre o fapta penala.
Daca plangerea penala este facuta aiurea fetele nu au nicio sansa, as spune.
Nici in cadrul unui proces civil nu se stie daca ar obtine castig de cauza intrucat nu se stie daca se va dovedi ceva.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Circ ContSters73571 ContSters73571 Se pare ca in Romania, circul este una dintre atractii. Atat pe scena politica cat si la Galele Circului care au loc acum in Bucuresti. Sunt convisa ca sunt ... (vezi toată discuția)
Intrebare asociatie ContSters73571 ContSters73571 Buna. As dori sa stiu daca este posibil ca intr-o asociatie non-profit in care exista trei membrii fondatori si in care doi dintre ei fac parte din consiliul ... (vezi toată discuția)
Socant adriana totan adriana totan Buna seara, In aceasta seara, comodanta a adus sa locuiasca cu mine inca o ruda, le-am facut poze si proprietara m-a lovit peste fata cu aparatul. Am chemat ... (vezi toată discuția)