Buna ziua, va scriu in numele unei persoane, care va cere ajutorul.
O batranica, are un fiu, care ai face zile fripte, el a incercat sa o dea afara din casa, a intrat in lipsa dansei, si ia furat ce a fost mai de valoare inclusiv verighetele,nepoti la fel, nu isi mai vorbesc de 3 ani, la Politie nu se duce ca nu vrea sa-i faca probleme.
Doamna, este ingrijita de o persoana care nu ai este ruda, si vrea sa-i lase Casa cu forme legale si ne atacabile in justitie, dansa este foarte lucida, si intreaba daca poate sa faca un act, gen testament, sau scris de mana, ceva numai sa nu poate fi atacat!
Ce acte trebuiesc facute in asa fel incat nu pot fi daramate?
Cui trebuie sa se adreseze la incheierea actelor?
Ce onorariu estimativ trebuie sa plateasca?
Valoarea estimativa a,apartamentului este ( zona cismigiu).
Sa incheie un contract de intretinere. persoana obligata laintretinere sa pastreze toate chitantele, facturile, actele doveditoare ca s a prestat intretinerea.Contractul sa fie incheiat cu respectarea legii 17/2000 si doamna sa fie asistata de un functionar al Autoritatii tutelare.
Testamentul este mai putin costitistor, cel olograf ca si costuri chiar gratis, insa fiul poate cere reductiunea liberalitatii caci este mostenitor rezervatar, iar la cel olograf poate cere anularea lui in instanta.
sa inteleg ca : un contract de intretinere cu respectarea legii 17/2000,si asistata de un functionar al Autoritatii tutelare, rezolva situaia!
mai concret unde se incheie acel contract de intretinere
Trebuie sa mearga la un notar dupa ce si-a fixat clar dorintele , daca se poate si in scris , si sa incheie contractul de intretinere cu clauza de dobindire a imobilului , in conditiile respectarii legii 17/2000.Persoana care acorda intretinerea trebuie sa se asigure ca respecta clauzele de intretinere si sa pastreze cu atentie chitantele si facturile achitare in vederea intretinerii persoanei in virsta, pentru a nu fi posibila rezilierea contractului de intretinere.
Testament
myty67
O batrânică se roagă de mine, ptr. a avea grijă de ea şi vrea să imi lase casa de la ţară,ca moştenire prin testament....sincer nu ştiu ce să fac, ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere
anonimiu
mai am o intrebare adica doua: mama poate face contract de intretinere cu uzufruct cu fiul si cu nepotul acestuia pt o garsoniera?
daca fiul si nepotul sunt ... (vezi toată discuția)
Testament atacabil
dragos79
Va rog daca ma puteti lamuri si pe mine: am o matusa care vrea sa-mi lase prin testament apartamentul. Nu are copii, iar sotul este decedat. Singurele rude ar ... (vezi toată discuția)