avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract intretinere

mai am o intrebare adica doua: mama poate face contract de intretinere cu uzufruct cu fiul si cu nepotul acestuia pt o garsoniera?
daca fiul si nepotul sunt casatoriti trebuie sa fie trecute si sotiile lor pe contract sau nu? La notar mi s-a spus ca trebuie si sotiile trecute in contract sau sa dea declaratie ca nu vor s-o intretina pe mama. Asa e legea? Mama nu vrea si sotiile sa fie trecute in contract.ce se poate face in acest sens?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:14, 6 Octombrie 2011
ceea ce vreți să faceți nu va dura foarte mult. dacă nu există înțelegere acum, cum credeți că vor decurge lucurile mai târziu. trecute sau netrecute în contract soțiile sunt coproprietare. orice bun dobândit în timpul căsătoriei, legea îl prezumă a fi bun comun.
1. Se poate face contract de intretinere cu uzufruct viager pt doamna. atentie doamna trebuie sa fie asistata de un reprezentant al autoritatii tutelare conform lg17/2000.
2.Daca dvs si nepotul sunteti casatoriti, contractul de intretinere fiind translativ de proprietate si dvs si sotia veti avea calitate de nud proprietar, ca mai apoi la decesul doamnei sa deveniti proprietari pe deplin.Obligatia de intretinere in caz de deces ai intretinatorilor trece la mostenitorii acestora (sotii, copii).
anonimiu a scris:

mai am o intrebare adica doua: mama poate face contract de intretinere cu uzufruct cu fiul si cu nepotul acestuia pt o garsoniera?
daca fiul si nepotul sunt casatoriti trebuie sa fie trecute si sotiile lor pe contract sau nu? La notar mi s-a spus ca trebuie si sotiile trecute in contract sau sa dea declaratie ca nu vor s-o intretina pe mama. Asa e legea? Mama nu vrea si sotiile sa fie trecute in contract.ce se poate face in acest sens?

Notarul a exagerat.
Nu sunteti obligat sa fie trecuta si sotia.
Poate ca ii este lui mai usor sa va treaca pe amandoi sotii in actul de vanzare...cu clauza de intretinere...
Ar fi bine sa consultati un avocat pentru a intelege exact care ar fi consecintele juridice ale trecerii in actul translativ de proprietate si a sotiei.
La consultatie ar fi recomandabil sa mergeti fara sotie intrucat probabil ca acesta s-ar supara si pe dvs. si pe avocat...
Indiferent daca se trece sotia sau nu, bunul este comun, daca intre timp domnul nu incheie inainteo conventie matrimoniala la notar privind separatia bunurilor, dupa 1 octombrie,,, si apoi sa inchieie contractul de intretinere.
Pana atunci in orice act se trece starea civila, casatorit cu..... Iar in cartea funciara se opereaza ca si coproprietar si sotul sau sotia.
Si vorbim de contract de intrteinere si nu contract de vanzare cu clauza de intretinere.
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2011
ContSters141818, utilizator
e mama mea si vreau s-o intretin singur, eventual cu fiul meu.Daca divortez credeti ca sotia va mai avea grija mamei mele desi e trecuta in contract? Asta vreau sa evit.

Alte discuții în legătură

Fiul vrea sa-i vanda casa sa o lase pe strazi! stelik2k6 stelik2k6 Buna ziua, va scriu in numele unei persoane, care va cere ajutorul. O batranica, are un fiu, care ai face zile fripte, el a incercat sa o dea afara din casa, ... (vezi toată discuția)
Dezinteres total al unui unui mostenitor fata de parinte cu handicat, se impune dezmostenirea, parintele doreste contract ...t Vasile Rascanu Vasile Rascanu Parinte singur la tara. Copilul infiat cu drepturi depline nici macar nu da telefon de ani de zile, ajutor nul din toate punctele de vedere ! Proprietatea ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere și constituire uzufruct viager ContSters457659 ContSters457659 Transmit fiului meu din actuala căsătorie, nuda propietate asupra imobilului proprietatea mea , în schimbul asumării obligației de a ne intretine pe mine ... (vezi toată discuția)