avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract intretinere

mai am o intrebare adica doua: mama poate face contract de intretinere cu uzufruct cu fiul si cu nepotul acestuia pt o garsoniera?
daca fiul si nepotul sunt casatoriti trebuie sa fie trecute si sotiile lor pe contract sau nu? La notar mi s-a spus ca trebuie si sotiile trecute in contract sau sa dea declaratie ca nu vor s-o intretina pe mama. Asa e legea? Mama nu vrea si sotiile sa fie trecute in contract.ce se poate face in acest sens?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:14, 6 Octombrie 2011
nu! prevederile Legii 17/2000 se aplica numai la contractul de intretinere!
Si in ce consta concret asistenta asta cf legii 17/2000? Se face ancheta sociala la intretinut sau intretinator ca sa vada daca are posibilitatea de a intretine persoana respectiva sau trebuie sa mearga doar la notar cand se semneaza contractul? Multumesc!
Reprezentantul aut tutelare este prezent la incheierea contractului, in prealabil probabil dansii desfasoara o ancheta sau fac o vizita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiul vrea sa-i vanda casa sa o lase pe strazi! stelik2k6 stelik2k6 Buna ziua, va scriu in numele unei persoane, care va cere ajutorul. O batranica, are un fiu, care ai face zile fripte, el a incercat sa o dea afara din casa, ... (vezi toată discuția)
Dezinteres total al unui unui mostenitor fata de parinte cu handicat, se impune dezmostenirea, parintele doreste contract ...t Vasile Rascanu Vasile Rascanu Parinte singur la tara. Copilul infiat cu drepturi depline nici macar nu da telefon de ani de zile, ajutor nul din toate punctele de vedere ! Proprietatea ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere și constituire uzufruct viager ContSters457659 ContSters457659 Transmit fiului meu din actuala căsătorie, nuda propietate asupra imobilului proprietatea mea , în schimbul asumării obligației de a ne intretine pe mine ... (vezi toată discuția)