avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare timbru de mediu pentru auto inmatriculat ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare timbru de mediu pentru auto inmatriculat dupa finalizare contract leasing (OUG 9/2013 art.4 pct.c)

Am observat ca majoritatea cazurilor de recuperare timbru de mediu se refera la autoturismele aduse din afara tarii si inmatriculate in RO pentru care a fost invocat art.110 din TFUE si art.90 din Tratatul Comunitatii Europene.
Ce sanse de recuperare timbru de mediu au cei care se incadreaza in OUG 9/2013 art.4 pct.c? Ce articole si legi pot fi invocate in aceste cazuri pentru a solicita restituirea taxei platite? Sunt sanse de admitere a unei actiuni de acest fel in instanta?
In cazul meu...am avut un contract de leasing pe o perioada de 5 ani, iar la finalizarea contractului de leasing, pentru inmatricularea masinii a trebuit sa platesc timbrul de mediu (cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat şi pentru care nu a fost achitată taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării;).
:((
Cel mai recent răspuns: pasatmadalina , utilizator 21:34, 28 Decembrie 2014
Eu zic sa faceti niste ,,sapaturi", sa vedeti daca firma de leasing nu a recuperat taxa si apoi v-a mai pus sa o platiti inca o data!
Au fost ,,n" cazuri, cand au fost stransi cu usa au invocat o ,,greseala" in contabilitate :giggle:
Cand a inmatriculat firma de leasing autoturismul nu era in vigoare taxa de poluare sau timbrul de mediu, asa ca a trebuit sa o platesc pentru a trece autoturismul pe numele meu dupa finalizarea contractului de leasing. Exista vreun temei legal pentru a putea solicita restituirea ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto darian2006 darian2006 Buna ziua! Daca doresc sa cumpar un fiat brava din 1997,benzina,1370 cm cubi si 55 cp,inmatriculat in romania,in 03.01.2012,am de platit taxa de poluare si ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru 2013 fortunasystem fortunasystem Am platit taxa de mediu pe 13/03/2013 si am incercat sa depun actele pe 15/03/2013 dar am fost refuzat pe motiv ca noua taxa de timbru se aplica incepand din ... (vezi toată discuția)
Mai platesc taxa de mediu? ariana03 ariana03 Buna ziua Masina pe care o am am inmatriculat-o fara plata taxei de timbru prin castigarea in instanta a acestui drept. Acum vreau sa o vand si as dori sa ... (vezi toată discuția)