Am observat ca majoritatea cazurilor de recuperare timbru de mediu se refera la autoturismele aduse din afara tarii si inmatriculate in RO pentru care a fost invocat art.110 din TFUE si art.90 din Tratatul Comunitatii Europene.
Ce sanse de recuperare timbru de mediu au cei care se incadreaza in OUG 9/2013 art.4 pct.c? Ce articole si legi pot fi invocate in aceste cazuri pentru a solicita restituirea taxei platite? Sunt sanse de admitere a unei actiuni de acest fel in instanta?
In cazul meu...am avut un contract de leasing pe o perioada de 5 ani, iar la finalizarea contractului de leasing, pentru inmatricularea masinii a trebuit sa platesc timbrul de mediu (cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat şi pentru care nu a fost achitată taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării;).
:((
Eu zic sa faceti niste ,,sapaturi", sa vedeti daca firma de leasing nu a recuperat taxa si apoi v-a mai pus sa o platiti inca o data!
Au fost ,,n" cazuri, cand au fost stransi cu usa au invocat o ,,greseala" in contabilitate :giggle:
Cand a inmatriculat firma de leasing autoturismul nu era in vigoare taxa de poluare sau timbrul de mediu, asa ca a trebuit sa o platesc pentru a trece autoturismul pe numele meu dupa finalizarea contractului de leasing. Exista vreun temei legal pentru a putea solicita restituirea ?