avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... se poate o retrage o plangere penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

se poate o retrage o plangere penala?

am si eu o intrebare: se paote retrage o plangere penala daca persoana respectiva sa dus si a zis ca vrea sa-si retraga plangerea? daca si-a retras-o ce consecinte mai sunt? se incheie definitiv disputa? se poate lua amenda..daca da cam cat..aici este vorba de un telefon!
am trimis prin posta un telefon la perosna respectiva! dupa o zi miam dat seama ca nu am pus telefonul corespunzator!
L-am sunat si i-am zis sa nu-l mai ridice ca e un alt telefon!
persoana respectiva crezand ca ar fi un telefon mai bun la rdicat! apoi..dupa ce a vazut ca telefonul este in valoare de 100ron..iar rambursul e de 180ron s-a dus direct la politie pt ca eu nu am fost de gasit datorita faptului ca era la tara si nu aveam semnal.
a crezut ca am vrut sa-l fur!
apoi peste 3zile ma trezesc cu o cerere de prezentare la politie! persoana respectiva nefiin din judet cu mine.
m-am dus si am dat declaratie! la domnul politai respectiv i-am zis tot asa cum s-a intamplat si am vb si cu respectiva persoana in timpul ala la telefon!
a auzit ca nu ar fi vorba de ceva "grav"! dar domnul respectiv de la politie mi-a zis ca nu imi afecteza cazierul [eu vrand sa intru la academia de politie] dar voi primi o amenda penala ceea ce mi se pare absord daca persoana respectiva mia zis ca a fost sa dea din nou o declaratie cum ca ne-am impacat! Domnul de la politie de la Alba [de unde e respectivul] l-am sunat si nu a vrut sa-mi dea detalii a zis ca vom vedea ce se va intampla! :stunned: va rog ajutati-ma! spuneti-mi ce se poate intampla! :sorry:
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2009
danje2008, utilizator
Retragerea plangerii penala prealabile , unde ea e incidenta (nu e incidenta in cazul tuturor infractiunilor ) e totala , definitiva , si neconditionata.
Iar furtul .... nu e una din acele infractiuni ....Relatarea dumneavoastra e foarte vaga .Care incadrarea juridica a faptei?
Da, retragerea plangerii prealabile a persoanei vatamate prin infractiune inlatura raspunderea penala a faptuitorului.
Pai asta este. Retragerea plangerii penale inlatura raspunderea penala numai daca s-au savarsit infractiuni pentru care punerea in miscare a actiunii penale se face prin depunerea acesteia. Deci depinde care este incadrarea juridica.
asta este tot ce stiu! :( ce puteti sa-mi ziceti din informatiile mele?
unde pot afla incadrarea juridica? :((

Alte discuții în legătură

Somata telefonic de politist pentru o presupusa amenintare LILIEMA LILIEMA Buna ziua, Astazi am fost sunata de un politist ca respectiva (presupusa amanata ) careia i-am dat telefon cu aprox. 4 luni in urma , unde i-am zis sa-mi lase ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala emil51 emil51 Ma intereseaza daca se poate sa retrag o plangere penala, pe care am facut-o si care se afla la organele de politie in cercetare.Multumesc! (vezi toată discuția)
Retragere plangere kingbear kingbear Cineva mi-a facut la politie o plangere ptr. o asa zisa inselaciune,,,ceva minor de cateva sute lei . Am fost la politie , am dat declaratie , mi-au luat ... (vezi toată discuția)