avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Somata telefonic de politist pentru o presupusa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Somata telefonic de politist pentru o presupusa amenintare

Buna ziua,
Astazi am fost sunata de un politist ca respectiva (presupusa amanata ) careia i-am dat telefon cu aprox. 4 luni in urma , unde i-am zis sa-mi lase barbatul in pace si am amenintat-o si jignit-o , dupa atata timp m-a reclamat la politie.
Am fost chemata sa merg acolo vineri la o ora anume.
Se poate acest lucru?
Se poate sa ma reclame la mai mult de 3 luni dupa ce i-am dat telefonul chiar daca nu stia cine sunt?Nu am telefonat cu nr. ascuns, deci putea sa ma reclame daca avea ceva.
Mai este valabila perioada de 4 luni de cand am sunat-o si am amenintat-o sau cea de 2 saptamani de acnd a aflat oficial cine sunt
-cu toate ca eu cred ca ea a stiut tot timpul...
Poate sa ma reclame la politie si acum dupa atata timp?





Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:44, 10 Mai 2014
Va sfatuiesc sa mergeti vineri la politie (eventual sa dati declaratie) si poate si cu un avocat, actualmente, conform noului Cod de procedura penala, citatia putandu-se face si telefonic!
Stiat dvs. bine ca plangerea prealabila ptr infractiunea de amenintare trebuie depusa de persoana vatamata in 3 luni din ziua in care a aflat despre savarsirea faptei, dar, chiar daca de atunci cand ati sunat-o dvs. au trecut mai mult de 4 luni, este foarte probabil ca aceasta (asa zisa amanta) sa fi depus plangere impotriva dvs. in termenul legal, iar organul de cercetare penala, din cauza gradului de incarcare cu lucrari, de abia vineri sa fi avut timp sa va citeze in dosarul respectiv!
Ce va face sa credeti ca nu v-a reclamat mai demult si poate acum v-a chemat politia, oricum, daca vorbim de amenintare, avea 3 luni la dispozitie pentru a depune plangere prealabila.
In cazul in care spune ca doreste sa facem pace , ce fel de declaratie trebuie sa fac ca sa fiu acoperita in cazul in care ea se razgandeste asupra intelegerii?
Daca ma pacaleste sa dau o declaratie in care ea sa iasa basma curata si vina sa pice numai pe mine, ca am facut totul doar din gelozie, ca apoi sa o folosesca impotriva mea in proces?
politistul m-a sunat astazi si mi-a spus ca respectiva a solicitat sa aduc dovezile pe care le am impotriva ei , ca sa le vada -dovezi cu care am speriat-o ca le am despre ea si de teama carora a stat 4 luni si nu m-a reclamat, dar dupa cum am spus , m-am dat de gol in urma cu 2 saptamani ca nu am ...
Cum ma sfatuiti? sa recunosc in scris ca nu am nici o dovata impotriva ei sau sa spun ca dovezile le arat doar la proces, in cazul in care se ajunge acolo;???
Avand in vedere ca actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila in cazul amenintarii, dar textul de lege nu prevede si ca impacarea partilor inlatura raspunderea penala, in cazul dvs. nu aveti cum sa va impacati cu partea vatamata!
Va sfatuiesc sa apelati la un avocat cu care, functie si de datele si informatiile concrete pe care urmeaza sa i le furnizati dvs., va stii care trebuie sa fie apararea in cazul dvs. fie ca sa nu ajungeti in instanta, fie, daca totusi se intampla acest lucru, sa luati cea mai buna pedeapsa! Cu acest lucru va poate ajuta un avocat in penal!

Alte discuții în legătură

Retragerea plangerii prealabile - amenintare, minor, conditii RorbertIonut RorbertIonut E vorba de o poveste foarte foarte urata. Am fost amenintat de 1 elev de la liceu,ma amenintat in fata la directoare si pe email,inca am mesaju. A depus mama ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala gabita60 gabita60 Buna seara ! vreau si eu sa va intreb daca eu am facut plangere penala sotului pentru agresiune si apoi am retras plangerea ,in caz ca apare alt eveniment cu ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii gabrielr gabrielr In infractiunea de talharie si furt calificat, se poate retrage plangerea? Ca sa explic situatia: Eram in parc la..............(nu are sens numele), dupa ... (vezi toată discuția)