avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Somata telefonic de politist pentru o presupusa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Somata telefonic de politist pentru o presupusa amenintare

Buna ziua,
Astazi am fost sunata de un politist ca respectiva (presupusa amanata ) careia i-am dat telefon cu aprox. 4 luni in urma , unde i-am zis sa-mi lase barbatul in pace si am amenintat-o si jignit-o , dupa atata timp m-a reclamat la politie.
Am fost chemata sa merg acolo vineri la o ora anume.
Se poate acest lucru?
Se poate sa ma reclame la mai mult de 3 luni dupa ce i-am dat telefonul chiar daca nu stia cine sunt?Nu am telefonat cu nr. ascuns, deci putea sa ma reclame daca avea ceva.
Mai este valabila perioada de 4 luni de cand am sunat-o si am amenintat-o sau cea de 2 saptamani de acnd a aflat oficial cine sunt
-cu toate ca eu cred ca ea a stiut tot timpul...
Poate sa ma reclame la politie si acum dupa atata timp?





Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:44, 10 Mai 2014
@mmoceanu:
Citarea se putea face prin nota telefonica si pe vechiul cod.
Daca discutam de amenintarea, retragerea plângerii prealabile înlătură răspunderea penală.
De altfel, retragerea plângerii prealabile și împăcare nu sunt niciodată incidente în cazul acelorași infracțiuni; retragerea plângerii operează în cazul infracțiunilor urmăribile la plângere prealabilă/ principiul disponibilității, în timp ce împăcarea operează în cazul infracțiunilor urmăribile din oficiu/ principiul oficialității și numai în măsura în care este prevăzută expres.
Am rediscutat astazi cu politistul si am aflat ca reclamatia a facut-o saptamana trecuta, iar eu am dat telefonul pe 8.01.2014., deci au trecut mai mult de 3 luni.
Politistul mi-a zis ca dupa noul cod penal ,perioada in care se poate face reclamatie este de 90 zile de la data cand se afla faptasul...?!
Asa cum m-a sunat luni, putea sa afle si sunandu-ma mai devreme in cazul in care-i era frica de amenintarile mele..
Cum este de fapt?unde sa ma uit sa ma clarific?
Dar, ce anume i-ati zis?
In ce fel ati amenintat-o?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea plangerii prealabile - amenintare, minor, conditii RorbertIonut RorbertIonut E vorba de o poveste foarte foarte urata. Am fost amenintat de 1 elev de la liceu,ma amenintat in fata la directoare si pe email,inca am mesaju. A depus mama ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala gabita60 gabita60 Buna seara ! vreau si eu sa va intreb daca eu am facut plangere penala sotului pentru agresiune si apoi am retras plangerea ,in caz ca apare alt eveniment cu ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii gabrielr gabrielr In infractiunea de talharie si furt calificat, se poate retrage plangerea? Ca sa explic situatia: Eram in parc la..............(nu are sens numele), dupa ... (vezi toată discuția)