Buna seara ! vreau si eu sa va intreb daca eu am facut plangere penala sotului pentru agresiune si apoi am retras plangerea ,in caz ca apare alt eveniment cu agresiune ,se ia in considerare si fapta aceasta ? si o nelamurire sotul a fost chemat inaintea mea si a dat declaratie ca martor dar am cerut sa citesc ce a scris si nu m-i sa dat in schimb am semnat ca ne-am impacat ceia ce nu este adevarat noi avand divortul in continuare .Dupa ce am plecat mi sa parut ceva nefiresc in ce mi se dicta sa scriu ca ne-am impacat
Dar declarația la polițist sau procuror nu se dă prin dictare. Dacă ți se dictează refuzi să scrii.
Pe de altă parte, retragerea plângerii presupune împăcarea părților.
Dacă sunteți în divorț, nu însemnă că sunteți dușmani. V-ați împăcat în legătură cu plângerea aia prealabilă pentru lovire și alte violențe.
In cazul infractiunii de lovire sau alte violente savarsite impotriva unui membru de familie, impacarea inlatura raspunderea penala.
Este vorba de impacare in procesul penal, nu are legatura cu divortul dvs.
@dapix:
De regula, organul de urmarire consemneaza declaratia, la final o citesti si daca esti de acord cu continutul, semnezi.
Retragerea plangerei si impacarea sunt 2 institutii diferite.
Retragerea plângerii prealabile și împăcarea nu sunt niciodată incidente în cazul acelorași infracțiuni; retragerea plângerii operează în cazul infracțiunilor urmăribile la plângere prealabilă/ principiul disponibilității, în timp ce împăcarea operează în cazul infracțiunilor urmăribile din oficiu/ principiul oficialității.
Am inteles ca trebuie sa scriu ca ne-am impacat ca sa pot anula plangerea penala dar nu trebuia sa vad
ce a declarat sotul ?el poate a negat faptele petrecute ?acum ce pasi mai urmeaza ? astept raspuns de la procuratura ca sa inchis dosarul ? si cam cat dureaza pana primesc instiintare ?Va multumesc