avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retragerea plangerii prealabile - amenintare, minor, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retragerea plangerii prealabile - amenintare, minor, conditii

E vorba de o poveste foarte foarte urata.
Am fost amenintat de 1 elev de la liceu,ma amenintat in fata la directoare si pe email,inca am mesaju.
A depus mama plangere,si am fost chemat dupa 3 zile sa dau declaratie,am dat declaratie,cam eronata caligrafic cat si orele care sau petrecut evenimentele.
Nu mai tineam minte pur si simplu.
Am zis tot adevaru,politistul de la sectie credea ca mint,sa zic adevaru.
I'am explicat ca am zis tot adevaru' ca ma amenintat,etc.
Dar la sfarsit cand am auzit ca o sa ne cheme miercuri,duminica ca se ajunge pe nu stiu unde.
Am zis sa o retragem,dar nu stiu cum.
E semnata atat cat de mine si mama.
Politistul mi'a zis ca e posibil sa iau amenda maxima.
Inca nu am vorbit de retragerea plangerii si a declaratiei.
Va rog ajutor,e urgent stau cu sufletu la gura nu stiu ce sa fac.
Cel mai recent răspuns: RorbertIonut , utilizator 13:03, 26 Martie 2013
Dacă deţineţi dovezi ale ameninţării , care ar fi problema? Chiar doriţi să retrageţi plângerea? Puteţi face acest lucru şi nu vă amendează nimeni.
Dacă poliţistul v-a spus cumva că cel care pretindeţi că v-a ameninţat vă poate face plângere pentru denunţare calomnioasă, ar fi trebuit să vă spună şi în ce condiţii o astfel de plângere aer avea şanse de reuşită , adică dacă dvs. aţi depus o plângere cu rea credinţă , cu alte cuvinte aţi minţit. Ori , dacă deţineţi dovezi, sunteţi îndreptăţit să depuneţi plângere şi, de asemenea, să o retrageţi fără teamă.
Am dovada pe email cu amenintarea ca'mi face viata un cosmar in liceu,si martor pe directoare cand a zis ca nu ma bate el ma bate altcineva
RorbertIonut a scris:

Am dovada pe email cu amenintarea ca'mi face viata un cosmar in liceu,si martor pe mama(ea a depus plangerea)a auzit cand ma amenintat si directoare cand a zis ca nu ma bate el ma bate altcineva


Fara alte discutii e posibil sa retraga mama si plangerea scrisa de ea si declaratie scrisa de mine ?
Sunt minor
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2013
RorbertIonut, utilizator
Da, mama dvs. poate retrage plângerea fără a exista repercursiuni, aveţi acest drept. . Dar gândiţi-vă bine înainte, ameninţarea este o infracţiune serioasă .
Ameninţarea este infractiunea prevazuta de art.193 Codul penal si este definita astfel:
Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
Retragerea plângerii prealabile sau impăcarea părţilor înlătură răspunderea penală. Împăcarea este personală şi produce efecte numai dacă intervine până la rămânerea definitivă a hotărârii date de instanta.
Pentru persoanele lipsite de capacitate de exerciţiu împăcarea se face numai de reprezentanţii lor legali. Cei cu capacitate de exerciţiu restrânsă se pot împăca cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de lege. Împăcarea produce efecte şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.
Organul de cercetare penala ar trebui sa va indrume cum puteti retrage plangerea prealabila pe care ati inaintat-o impotriva acelui elev si fiind minor,va trebui solicitata de mama ta.

Alte discuții în legătură

Jigniri ? Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Bua seara ! Am primit azi o adresa din partea liceului precum ca sunt bagat in Comisia de Disciplina a elevilor precum ca am numit pe doamnele directoare : ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala furt intre soti si lovire lucianlucian lucianlucian Buna seara Acum 1 luna de zile am facut o plangere la Politie, pentru furt intre soti si lovire sau vatamare (4 zile ingrijire). Pot retrage aceasta ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii la infractiunea de furt Flavia88 Flavia88 Am si eu o dilema. Acum 2 zile cineva mi-a furat ipad-ul in tren,eram cu mama ne intorceam dintr-o vacanta in egipt si drumul fiind lung schimband un avion, ... (vezi toată discuția)