avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Jigniri ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Jigniri ?

Bua seara !

Am primit azi o adresa din partea liceului precum ca sunt bagat in Comisia de Disciplina a elevilor precum ca am numit pe doamnele directoare : \" Grup infractional organizat \" , intr-un discurs tinut in fata Consiliului Elevilor , in care solicitam sa depuen plangere impotriva conducerii pentru sav. infractiunilor de abuz in servicuu , purtare abuziva , santaj , amenintari si loviri ...


Ce pot face ... ? E jignire , ca presedintele comisiei a zis ca este jignire ? ]


Multumesc frumos !



D.I.S.C.U.R.S.

- 05 Martie 2015 –

Bună ziua ! Mă numesc X , sunt elev în clasa a X – a A la această unitate de învătământ şi mă aflu astăzi în faţa dumneavoastră pentru a propune formularea unei petiţii adresată Ministerului Educaţiei Naţionale , împotriva doamnei director ... , doamnei director adjunct ... , doamnei director adjunct ... , pentru săvârşirea multor abateri disciplinare .
Vreau să vă spun că sunt elev la acest liceu doar de 1 an şi jumătate dar am avut ocazia să cunosc comportamntul doamnelor directore , mai bine decât un elev care se află de 5 poate 6 ani la acestă unitate de învăţământ .
În primul rând , consider că între conducerea acestei unităţi de învăţământ şi elevii acestui liceu ar trebui sa existe o relaţie de prietenie , să putem apela cu încredere la conducerea liceului pentru rezolvarea diferitelor probleme întâmpinate în timpul orelor de curs .
Acestă relaţie de prietenie nu există , conducerea liceului având o purtare abuzivă cu elevii care le-au solicitat ajutorul pentru rezolvarea problemelor cu anumite cadre didactice ale acestei unităţi de învătământ sau cu anumiţi elevi ai acestui liceu .
Din proprie experienţă vă spun că doamnele directoare ale Liceului Teoretic ... nu au un comportament adecvat cu elevii , dumnealor cred că dacă suntem mici , că nu ne cunoaştem drepturile şi când vreun elev îşi cere drepturile prin cerere sau prin petiţie , se începe un adevărat război între acel elev şi conducerea liceului pe motiv că doamnele directoare încearcă să ne restricţioneze dreptul de a petiţiona , dreptul de a ne exprima opinia , dreprul de a sesiza presa , drepturi oferite de art. 52 si art.30 din Constituţia României .
Să vă spun drept , eu m-am săturat sa fiu ameninţat şi santajat de doamnele directoare pentru săvârşirea unor fapte legale care sunt interpretate de dumnealor ca fiind fapte ilegale , fapte care încalcă Regulamentul de Ordine Interioară a liceului .
În al doilea rând , această purtăre abuzivă nu este îndreptată numai împotriva elevilor,ea este îndreptate si asupra unor simpli părinţi care îşi exprimă propria părere .
Am asistat din întâmplare , la nişte discuţii abuzive purtate de doamnele directoare cu oameni simpli , care veniseră sa discute cu dumenealor diferite probleme.
Nici nu vă mai spun , ce comportament au doamnele directoare cu mine . Elevii din corpul A , etajul II , s-au convins singuri , în data de 27.02.2015 , de cum se comportă conducerea şcolii cu mine .
Cum vi se pare ? Neexistând nici o probă care să mă incrimineze , am fost băgat în comisia de disciplină deoarece susţin doamnele directoare cred că am sesizat presa despre demersul iniţiat de mine , un demers legat de elevii navetişti , demers în care ne ceream drepturile ! Personal , consider că am fost băgat în comisia de disciplină abuziv deoarece în primul rănd nu am sesizat eu presa şi în al doilea rând , nicio lege din România nu mă împiedică să sesizez presa . Deasemenea nu doar eu am fost bagat abuziv în comisia de disciplină , menţionez că două fete au fost băgate în comisia de disciplină deoarce s-au bătut înafara curţii liceului . Odată ce bătaia nu a avut loc în curtea liceului , nu trebuie să li se aplice vreo sancţiune .
Aceste abateri disciplinare ale conducerii liceului sunt şi fapte penale incriminate de Noul Cod Penal la art. 296 alin. 1 şi 2 , art 297 alin. 207 alin. 1 şi 2 , art. 206 alin.1 si art. 193 alin. 1 .
Pentru a vă convinge că am dreptate în afirmaţiile mele , vă solicit să formulăm plângere penală împotria conducerii liceului pentru ca organele de cercetare penală să facă cercetările legale pentru stabilirea adevarului .
Art. 296 alin. 1 si 2 din Noul Cod Penal prevede infracţiunea de „purtare abuzivă” care se enunţa în felul următor: 1. Întrebuinţarea de expresii jignitoare faţă de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
2. Ameninţarea ori lovirea sau alte violenţe săvârşite în condiţiile alin. 1 se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.
Consider că prevederile acestui articol au fost încălcate de conducerea liceului deoarece cred că aţi fost şi dumneavoastră jigniţi ca şi mine de acest grup infracţional organizat . Deasemeanea , v-o zic din proprie experienţă că am fost ameninţat de nenumărate ori de doamnele directoare pe motiv că am dus nişte lupte împotriva anumitor cadre didactice din liceu , care îşi îndeplineau atribuţiile de serviciu în mod defectuos , discriminând elevi .
Deasemenea vă înştiinţez că zilele trecute am solicitat conducerii liceului un înscris care să îmi demonstreze că sunt băgat în comisia de disciplină şi un înscris care conţine acuzaţiile aduse mie . Doamnele directoare auzind ce acestă solicitare au avut o purtare urâtă , spunandu-mi-se pe un ton ascuţit „ cine mama dracului eşti tu de îmi ceri mie documente ! ” .
Art. 297 alin. 2 prevede infracţiunea de „ abuz în serviciu ” care se enunţă în felul următor : 2. Cu aceeaşi pedeapsă (închisoare de la 2 ani la 7 şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică ) se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie , sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.
Părerea mea este că s-au încălcat şi prevederile acestui articol deoarce conducerea liceului ne îngrădeşte exercitarea anumitor drepturi , cum ar fi : sesizarea presei , sesizarea Inspectoratului Şcolar , sesizarea Organelor de Cercetare Penală ( la nevoie ) , contestarea notei ş.a.
Art. 207 alin. 1 şi 2 din Noul Cod Penal prevede şi pedepseşte infracţiunea de „şantaj” , care se enunţa în felul următor : 1. Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
2. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. 1 .
Şi prevederile acestui articol au fost încălcate de doamnele directoare deoarece am fost constrâns şi ameninţat să îmi retrag mai multe plângeri ( petiţii ) aflate pe rolul acestei instituţii , spunându-mi-se că dacă nu îmi retrag plângerea o sa fiu sancţionat cu scăderea mediei la purtare , chiar şi cu exmatricularea . Trebuie să tragem un semnal de alarmă , dreptul de a depune petiţii în numele nostru ne este asigurat de art. 51 din Constituţia României .
Art. 206 alin. 1 din Noul Cod Penal prevede şi pedepseşte fapta de „ ameninţare ” care se enunţă în felul următor : 1. Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării .
Prevederile acestui articol au fost încălcate de nenumărate ori de doamnele directoare întrucât , chiar Vineri , 27 Februarie 2015 , am fost ameninţat de doamna director adjunct ..., că mă va lovi pe holurile liceului spunând : “ Copile , mă scoţi din sărite ! Dau dracu camerele şi te bat aici ! “ . Exemplele pot continua ore întregi , dar acum exemplele sunt mai puţin importante .
Art. 193 alin. 1 din Noul Cod Penal prevede infracţiunea de “ lovire şi alte violenţe “ şi se enunţă în felul următor : 1. Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Prevederile acestui articol au fost încălcate de doamna director adjunct ..., întrucât , pe data de 22 Ianuarie 2015 am fost lovit de doamna director adjunct , în sala de curs , aplicându-mi o lovitură de palmă peste ceafă , rămânând urma palmei timp de aproximativ 2 ore . Resimt şi în ziua de azi dureri din cauza acelei lovituri .
În încheiere , vă solicit să îmi admiteţi prin Ordonanţă propunerile mele , întrucât faptele sunt grave şi prin comiterea acestor infracţiuni s-a constituit un grup organizat prin concurs de infracţiuni de natură penală . Vă aduc la cunoştinţă că doamnele directoare prin săvârşirea acestor infracţiuni au ating prestigiul liceului .
Nu trebuie să ne lăsăm călcaţi în picioare , nimeni nu are dreptul legal de a ne „ călca în picioare ” . Trebuie să acţionăm ! Această frumoasă ţară se află în mâinile noastre ! Doar dacă luptăm şi vom fi uniţi , vom fi de neînvinşi , în caz contrar , Dumnezeu cu mila !
Vă mulţumesc că m-aţi ascultat şi că sunteţi prezenţi la chemarea mea ! Sunt sigur că veţi lua decizia cea mai corectă şi veţi lăsa organele competente sa îşi facă treaba !
Vă mulţumesc !

[Editat - 2.13 din Regulament: pe forum se discuta probleme juridice, iar nu implicarea lui X sau lui Z in ele]
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2015
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 19:36, 3 Mai 2015
Nu vreau sa te jignesc, dar profilul care se contureaza este cel de procesoman. Deja ai avut de suferit de pe urma darii in judecata a altor elevi, daca urmezi pe drumul pe care ai inceput s-ar putea sa ai si mai mult de suferit. Opreste-te cat mai ai timp, ca nu tot ce zboara prin Codul Penal se mananca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns contestatie ! Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna ziua ! Am primit azi raspunsul la contestatia impotriva solutiei date in petiti. Mi s-a raspuns in felul urmator > Catre : Domnul ... (vezi toată discuția)
Comisie disciplina ! Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna seara ! Am fost azi anuntat verbal ca am fost bagat in comisia de disciplina deoarece am fost initiatoul unui demers ( adica am facut noi navetistii un ... (vezi toată discuția)
Obtinere fotocopii ! Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna seara ! Acum doua saptamani am sesizat prin plangere Inspectoratul Scolar Judetean Olt deoarece am fost lovit , amenintat , santajat si am avut parte ... (vezi toată discuția)