avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... De ce trebuie sa plateasca medicamentele din spitalul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

De ce trebuie sa plateasca medicamentele din spitalul de stat ?

La multi ani. Am o nepotica de doi ani internata de o saptamina la spitalul de stat, linga Minastirea Casin iar medicamentele prescrise , cumnatamea a fost obligata sa le cumpere de la farmacia spitalului ! E normal ? Pe fetita o doare burtica , mama iei a cerut sa i faca o analiza sa vada daca are jardia insa spitalul nu are acest laborator dar o trimite in alta parte contra cost ! De ce mai avem in tara asta spitale de stat ? Nici copiii nu mai au gratuitate fratilor ??? Dupa o saptamina de perfuzii nu stim exzact ce are fetita. DEZINTERES TOTAL
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 27 Decembrie 2014
Conform HG nr.806/ 2008, pentru modificarea si completarea Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anul 2008, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 324/2008
art.70.1
(1) Spitalele sunt obligate să suporte pentru asiguraţii internaţi în regim de spitalizare continuă şi în regim de spitalizare de zi toate cheltuielile necesare pentru rezolvarea cazurilor respective, inclusiv pentru medicamente, materiale sanitare şi investigaţii paraclinice.


(2) In situaţia în care asiguraţii, pe perioada internării în spital, în baza unor documente medicale întocmite de medicul curant din secţia în care aceştia sunt internaţi şi avizate de şeful de secţie şi managerul spitalului, suportă cheltuieli cu medicamente, materiale sanitare şi investigaţii paraclinice la care ar fi fost îndreptăţiţi fără contribuţie personală, în condiţiile prezentului contract-cadru, spitalele rambursează contravaloarea acestor cheltuieli la cererea asiguraţilor.

(3) Rambursarea cheltuielilor prevăzute la alin. (2) reprezintă o obligaţie exclusivă a spitalelor şi se realizează numai din veniturile acestora, pe baza unei metodologii proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2011-2012 MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Conform art.73 din CONTRACT-CADRU privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera banii cheltuiti pe medicamente in timpul spitalizarii? emanoil1 emanoil1 In timpul spitalizarii am cumparat medicamente in valoare de aproximativ 200 lei pe zi timp de o saptamana. Ce acte si cui sa ma adresez pt. recuperarea ... (vezi toată discuția)
Medicina ,doctori, operatii si plati fara chitanta. ionut dg ionut dg tatal meu a fost diagnosticat cu cancer la plamani ,a fost operat,acum totul e ok si din privinta doctorului ca si-a primit ciubuc sau spaga cum vreti sa-i ... (vezi toată discuția)