Doresc sa cumpar un atv, dar actualul proprietar la cumparat de la o firma. Problema este ca el are doar contract de vanzare cumparare, fara factura sau chitanta. In cartea tehnica si talonul atev-ului, in momentul de fata, este mentionata doar firma. Eu daca il cumpar de la actualul proprietare care are doar contract de vanzare cumparare, fara factura sau chitanta pot intampina probleme? Sa fie considerat nul contractul de V-C ca nu exista factura si chitanta. Multumesc.
Pentru dvs. nu cred ca este atat de importanta existenta facturii si chitantei de la fostul proprietar.
Cel de la care cumparati trebuie sa faca dovada inscrierii masinii respective (atv-ului) la administratia financiara si existenta inmatricularii acestuia in evidentele politiei pe numele lui si nu pe numele firmei de la care a cumparat. In caz contrar, nu veti putea intra dvs. in legalitate prin inscrierea acestuia la administratia fiscala si evidentele politiei.
Actualul proprietar nu poate sa inscrie atv-ul la administratia financiara si nu il poate inmatricula la politie, pe numelelui, deoarece firma are datorii si certificatul fiscal nu este pe 0 ron.
Pe mine mar interesa dreptul de proprietate. Sa nu ma trezesc peste o perioada de timp ca vine si imi ridica atv-ul, motivand ca face parte dintr-un litigiu, el figurand inca in proprietatea firmei ( actualul proprietar avadn doar contract de vanzare cumparare, fara factura , chitanta, sau bon).
Vreau sa fiu sigur ca nu raman fara atv si cu bani dati. Sa nu fie un impediment lipsa facturii si a chitantei sau bonului, care sunt o dovada ca actualul proprietar a facut plata catre firma.