avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de furt pe nedrept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de furt pe nedrept

Buna ziua.. Zilele trecute am mers la cumparaturi..intru'un magazin de incaltaminte am gasit un telefon mobil pierdut.. Am facut prostia si l'am luoat in loc sa il duc la casa.. O zi mai tarziu aflu ca o vecina de a mea la pierdut in acel magazin..am mers la ea acasa si i l'am dat. Urmatoarea zi aflu ca ma vorbeste la lume ca eu i l'as fi furat din buzunar si alte chestii care nu sunt adevarate..In ziua respectiva doamna care si'a pierdut telefonul a depus o plangere la politie..ce a scris in ea nu stiu inca sigur..am auzit doar ca o sa fiu chemat pentru audieri.. Dar totusi nu inteleg pentru ce...nu am furat telefonul..l'am gasit si am inteles ca pe camere nu se vede nimic..deci nu exista nici dovezi..nu am furat in viata mea nimic de la nimeni..ce pot sa fac..!? Ce mi se poate intampla..!?
Cel mai recent răspuns: roffy , utilizator 14:27, 28 Decembrie 2014
Puteti fi condamnat pentru furt numai daca exista dovezi ca ati furat. Scenariul pe care l-ati afirmat nu e implauzibil si ar fi sarcina Politiei si procurorului sa demonstreze ca lucrurile nu au stat asa. Sunteti considerat nevinovat pana la proba contrarie.
Daca ati procedat asa cum ati descris nu aveti ce sa patiti atata timp cat l-ati inapoiat, daca l-ati furat se schimba situatia.
Ultima modificare: Duminică, 28 Decembrie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Multumesc pentru informatii.. Nu l'am furat...l'am gasit in magazin..era pierdut... Pot fi acuza pentru ca l'am luat de acolo si nu l'am dus la casa....!? Mentionez...a doua zi cand am aflat ca il pierduse vecina mea..am fost la ea acasa si i l'am dat.
Nu puteti fi acuzat de insusirea bunului gasit. Chiar daca ati luat mobilul, scopul a fost de a il preda la politie, asa cum si cere legea.

Cod penal Art. 243 - Insusirea bunului gasit sau ajuns din eroare la faptuitor
(1) Fapta de a nu preda in termen de 10 zile un bun gasit autoritatilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al sau se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si insusirea pe nedrept a unui bun mobil ce apartine altuia, ajuns din eroare sau in mod fortuit in posesia faptuitorului, sau nepredarea acestuia in termen de 10 zile din momentul in care a cunoscut ca bunul nu ii apartine.
(3) Impacarea inlatura raspunderea penala.

Multumesc pentru informatii.. E aiurea sa fi acuzat de un furt pe care nu l'ai comis..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am gasit un telefon si l-am pastrat ContSters332580 ContSters332580 Am gasit un telefon intr-un WC. gresela mea a fost ca NU l-am predat la politie, din dorinta de al pastra (suntem prea saraci sa nu ne bucuram la lucruri ... (vezi toată discuția)
Telefon mobil gasit pe strada- nu gasesc proprietarul-exista un termen de predare? oji62 oji62 am gasit pe strada un telefon mobil performant. am incercat sa gasesc pagubitul trimitand mesaje pe numerele de romania( are numere multe de Franta! cred ca ... (vezi toată discuția)
Caz penal sau nu ? papoyashu papoyashu Buna ziua, acum 2 zile am fost la o casa de schimb valutar sa schimb o hartie de 100 de euro in 2 hartii de 50.Stand la casa cu mai multi bani in mana si ... (vezi toată discuția)