avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Alcolemie 0.79 in fiola
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Alcolemie 0.79 in fiola

Buna ziua, am avut acum 3 zile o problema cu politia. Cum a fost Craciunul am baut putin si apoi m-am urcat in masina sa merg acasa iar pe drum m-a oprit pentru depasirea vitezei. Probabil pentru ca era perioada bautelor mi-a pus fiola si mi-a iesit 0.79 si m-a dus la analize unde am inteles ca iese dubu. Puteti sa imi spuneti si mie ce se poate intampla dupa noul cod rutier? Am auzit ca sunt niste portite noi. Tin sa spun ca nu am avut antecedente inainte.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Vlad , Consilier juridic 16:07, 7 Ianuarie 2015
Asa cum ati subliniat si dvs, in sange este posibil sa iasa dublu, este importanta si situatia de fapt, dar la asa alcoolemie, s-au cam inchis portitele si va indreptati spre o condamnare.
ART. 336 c.p.
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive*), care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
pt alcool la volan "portitele" oferite din pacate de CP sunt cam inchise,art.336 CP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curiozitate consecințe consum marijuana la volan Mihai28476w6 Mihai28476w6 Ce consecinte sunt daca esti oprit de poliție si ai consumat marijuana (oprit la volan ) multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Alcool la volan 1edi 1edi Buna ziua, acum aproximativ 3 luni am fost oprit de politie. Am suflat in fiola si a iesit 0.53 mi s-au recoltat probe de sange care din diverse motive nu am ... (vezi toată discuția)
Permis retinut Soppyy30 Soppyy30 Buna seara sotului meu i-a fost retinut permisul in luna Decembrie ziua 31 din cauza alcoolului.A Avut 0.79 in aer si in sange a fost 1.30 si la a doua proba ... (vezi toată discuția)