avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... unde pot depune banii pentru pensia alimentara????
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

unde pot depune banii pentru pensia alimentara????

Buna ziua
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat :#-odeci trebuie sa platesc pensia alimentara fetitei mele ,am restanta de cateva luni,insa nustiu cum sa procedezi,fosta sotie a plecat cu copilul in Spania si acolo locuieste,nu am nici o adresa de lor,insa m-ea transmis un mesaj unde era notat decat un IBAN deschis la o banca din Spania,fara nici o adresa nici un nume nimic,si ma tot ameninta ca ma da in judecata daca nu depun banii.Am fost la BCR pentru a-mi deschide un cont dar ei me-au spus ca oricum nu pot depune banii din motiv ca nu au toate datele referitoare la banca si detinatorului contului care l-am prezentat si asta ar insemna sa platesc comisioane.. comisioane ..Ce pot face in acest caz?de la fosta sotie nu am nici macar un nr de telefon ca sa pot lua legatura cu ea...Pot deschide un cont pe numele copilului (minor)aici in Romania? Fiindca nu doresc sa mai am probleme.
VA multumesc anticipat si astept raspunsul Dv
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 12:36, 14 Iunie 2009
COnsemnati suma la dispozitia creditorului.
#-o #-o #-o #-o
consemnarea sumei se face numai la oficiile CEC.
Nu faceti nimic domnul meu. Puneti banii sub saltea (vorba vine) ...adica pastrati-i si asteptati toate detaliile necesare pentru a-i putea plati.
Nu se poate retine vreo rea credinta din partea dvs., cat priveste neplata pensiei, de vreme ce fosta sotie s-a mutat cu copilul in Spania ...pe dreapta, fara sa a va da toate detaliile cu privire la locul si modalitatea in care puteti face plata. Dvs. nu aveti nici o certitudine ca punand banii intr-un cont ...de-aiurea, trimis printr-un mesaj, platiti de fapt o pensie. (Pai, SMS-uri cu conturi pot sa va dau si eu. Nu mi-i dati mie? :)

@ apaidiu . Pentru a consemna o suma trebuie sa notific creditorul. Unde? Tot in Spania ...pe dreapta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2009
romascanu, moderator
Pe debitor il notific la domiciliul cunoscut.
Daca isi schimba domiciliul si nu ma anunta e treaba lui.
Consemnarea sumei face dovada absoluta a faptului ca doresc sa fac plata. Nu cred ca e placut sa ajungi sa iti demonstrezi buna sau reaua credinta. IN felul acesta e problema creditorului daca vrea sa si-i incaseze bine .. dak nu nu .. nu mi se poate imputa nimik.
Solutia pe care am propus-o e solutia care evita orice risc.
Daca doriti sa va asumati riscuri .. puteti sa tineti banii la saltea. Sigur se poate sa nu se intample nimic. Posibil sa nu faca nici o plangere. Dar daca face ? De ce sa imi pierd timpul sa ma duc sa dau cu subsemnatul la politie sau parchet ?
Sunt de acord in privinta neplatii intr-un cont aiurea. Asta era si motivul pentru care va sugeram consemnarea.

Alte discuții în legătură

Plata prin cec pensie de intretinere pentru minor ContSters379576 ContSters379576 Un părinte nerezident dorește să-și achite pensia de întreținere pentru minor, dar nu o poate contacta în nici un fel pe mama acestuia. La telefonul ... (vezi toată discuția)
Refuz la casierie de incasare rate dupa divort alexandruB88 alexandruB88 Inaintea divortului cu aproximativ 10ani, a fost achizitionat prin intermediul primariei un imobil prin rate. Acum dupa divort, dupa schimbarea numelui, cu ... (vezi toată discuția)
Refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care fostul sot refuza acceptarea sultei si sa paraseasca apartamentul care mi s-a atribuit in urma unui ... (vezi toată discuția)