avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Facultatea de Drept
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Facultatea de Drept

Bună ziua (dimineața/seara)!
Încă din clasa a VIII-a m-am decis de vreau să fac: Facultatea de Drept. Și încă vreau, însă încep să mă sâcâie niște întrebări (ce mi le puneam și înainte, dar acum nu mai încetează, având în vedere că nici nu mai e mult timp până trebuie luată decizia finală) . Acum sunt în clasa a XI-a și încă îmi doresc să fac Facultatea de Drept, dar doresc să aflu un răspuns la acele întrebări sâcâitoare pentru a-mi continua drumul în viață puțin mai liniștit. Și acele întrebări sunt: 1. Îți poți găsi un loc de muncă cu această facultate în spate? Refuz să cred că peste tot este numai corupție și îți trebuie numai pile... (Așa cum percep cei mai mulți și tind să-și împărtășească această opinie la rang de adevăr) Nu îmi place generalizarea și tocmai de aceea îmi doresc mai multe opinii. Poate sunt eu prea optimist și e adevărat... 2. E chiar atât de rău că îmi doresc să fac facultatea la Craiova (urăsc Bucureștiul)? E facultatea făcută în București garantul succesului în carieră (sau îți crește atât de mult șansele de reușită încât să-ți dorești s-o faci acolo)?
Am tot căutat răspunsuri și nu am găsit nicăieri unul convingător. Tocmai de aceea apelez direct la sursă, la cei ce deja au trecut prin așa ceva. Și profit de această ocazie și pentru a solicita (dacă nu e prea mult și dacă se poate) să-mi descrieți perioada de facultate (oportunitățile, bucuriile, dezamăgirile), examele (dificultatea lor și alte detalii), găsirea și intrarea într-un barou și alte elemente ale acestei perioade pe care doriți să le împărtășiți.
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 10:50, 29 Decembrie 2014
Depinde ce vrei s afaci dupa facultate.
Daca vrei sa dai la INM, eu as face in locul tau spiru haret, as trece prin facultate ca prin branza si din anul 2 as invata tare doar la ce ma intereseaza.
Ce rost are sa fii student la cea mai tare facultate si sa te streseze tot cu examenele, la orice materie, de care n-o sa ai nevoie?
Pe de alta parte, daca vrei avocat, cred ca o sa conteze ce facultate ai facut
Ca notar si execuitor pot intra doar cu pile.
Sfatul meu e sa faci facultatea la craiova dar sa te anexi pe civil, proc civila pena proc penala, astea sunt baza.
ca si avocat se fac bani si din comercial.
Daca vrei sa ai succes : pricepe-te la ceea ce faci, iubeste ceea ce faci si ai incredere in ceea ce faci, dar cu adevarat! Trebuie sa te decizi ce vrei sa fii cand te faci mare :), avocat sau magistrat. Fireste, in Bucuresti sunt mult mai multe oportunitati, dar, daca preferi Craiova, nu este o problema. Oricum, trebuie sa pui burta pe carte serios in timpul facultatii, pt. ca, indiferent de optiunea aleasa, te vei lupta pentru aflarea adevarului, sau vei decide soarta unor oameni, deci, trebuie sa fii foarte bine informat si pregatit. In drept, nu merge cu: "Ma scuzati, am gresit!" Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultatea de drept stix140791 stix140791 Buna ziua, sunt un proaspat absolvent de liceu, cu vise destul de indraznete.As dori sa cer o parere celor avizati. Sa aleg o facultate de drept particulara? ... (vezi toată discuția)
Vreau si eu sa fiu avocat boonik boonik sunt clasa a12`cea la un liceu economic din coanstanta,..si as vrea sa urmez facultatea de drept\"ovidius\" de aici.problema e ca nu stiu prea multe despre ... (vezi toată discuția)
Merita sa devii avocat? ContSters168178 ContSters168178 Buna,am fost si eu proaspat admisa la facultatea de drept si as vrea sa stiu daca merita sa merg in continuare sau nu.Sunt foarte pasionata de tot ceea ce tine ... (vezi toată discuția)