avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Afirmatii facute in fata instantei si dovedite ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Afirmatii facute in fata instantei si dovedite ca neadevarate - consecinte

In cererea reconventionala , piritii au mintit faptul ca au construit intreaga casa ce se afla in litigiu . Expertiza a demonstrat ca imobilul este acolo din anul 1940 asa cum am aratat ei in chemarea in judecata . Asa au declarat si martorii , vecinii de 70 de ani care acolo au locuit . Acum : pentru faptul ca piritii au mintit in scris afirmind mincinos cele de mai sus , se pot lua masuri ? M-au purtat trei ani prin jnudecatorie cu minciunilea astea .
~ Conținut șters la cerere ~
Da, s-ar putea lua masura pentru zeghe. Numai ca nu ar putea nimeni sa-i oblige s-o imbrace, fapta lor neconstituind infractiune.

Prin urmare, masura de mai sus inutila fiind, ar fi pacat sa piarda cineva timpul cu ea.
deci putem spune orice in fata judecatorului , ca tot aia e..................COOL !=D>
Da, ca și parte într-un proces civil se poate spune orice, doar că cel care face afirmația trebuie să o și dovedească. Oricine poate cere orice, doar că trebuie să dovedească pentru a i se admite cererea.
Nu e nici o infracțiune dacă ceri ceva, indiferent dacă cererea este întemeiată sau nu. :)
Doar martorii pot fi sancționați penal pentru mărturie mincinoasă.

Dacă apreciați că ați fost prejudiciat de partea care v-a purtat 3 ani pe la judecătorie puteți să-i cererți despăgubiri.
Bineînțeles că puteați să vă cereți și cheltuieli de judecată, care să încludă tot ceea ce ați cheltuit în perioada respectivă cu acel proces, dacă ați câștigat procesul.
da...pai ...ar trebui tat de pamint cu canaliile astea ...cum poti veni sa afirme ca imobilul in care eu m-am nascut si am copilarit este facut de ei ...astia nu sunt sanatosi la cap . si uite ca mergem pe drumuri de trei ani . se termina caum dar ......ar trebui pedepsiti . am inteles ce ati spus , ok .

Alte discuții în legătură

Martor fals/conducere fara permis Ene  Dragos Ene Dragos In cazul cercetarii infractiunii de conducere fara permis iar politia are martorul ideal care sustine aceasta fapta in declaratia lui pot cere alt martor?Sunt ... (vezi toată discuția)
Sperjur autosesizare? justice123 justice123 Instanta litigii de munca se autosesizeaza in cazul in care un sperjur este clar, demonstrabil? Ce se intampla in cazul in care niciuna din parti nu denunta ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii socrate111 socrate111 Buna seara .Imi puteti spune daca reclamantii care prin actiunea inaintata Instantei declara o serie de neadevaruri pot fi atrasi in raspundere penala in ... (vezi toată discuția)