avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Urbanism
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Urbanism

Buna ziua, sunt inspector la o primarie, la compartimentul urbanism. Am diploma de licenta de economist si in iunie 2014 am terminat studiile postuniversitare de urbanism si amenajare a teritoriului avizate RUR. Va rog sa-mi spuneti, la nivel de comuna, in urma infiintarii structurii de specialitate, daca pot beneficia de functie de conducere? Care sunt pasii legali? Cum as fi remunerata?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 13:02, 5 Ianuarie 2015
La ce functie de conducere face-ti aluzie ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Ianuarie 2015
ContSters331913, utilizator
Legea 188/1999
art.13
(1)Categoria functionarilor publici de conducere cuprinde persoanele numite in una dintre urmatoarele functii publice:
a) director general si director general adjunct din aparatul autoritatilor administrative autonome, al ministerelor si al celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, precum si in functiile publice specifice asimilate acestora;
b) director si director adjunct din aparatul autoritatilor administrative autonome, al ministerelor si al celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, precum si in functiile publice specifice asimilate acestora;
c) secretar al unitatii administrativ-teritoriale;
d) director executiv si director executiv adjunct ai serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale din unitatile administrativ-teritoriale, in cadrul institutiei prefectului, in cadrul aparatului propriu al autoritatilor administratiei publice locale si al institutiilor publice subordonate acestora, precum si in functiile publice specifice asimilate acestora;
e) sef serviciu, precum si in functiile publice specifice asimilate acesteia;
f) sef birou, precum si in functiile publice specifice asimilate acesteia.
(2)In cadrul autoritatilor administrative autonome pot fi stabilite si functiile publice prevazute la alin. (1) lit. e) si f), precum si alte functii publice prevazute in reglementarile specifice.
(3)Functiile publice prevazute la alin. (1) lit. a) se pot stabili si in cadrul autoritatilor si institutiilor publice din administratia publica locala care au un numar de minimum 150 de posturi.
Depinde de conditiile pe care le vor cere sefii dvs. cand vor scoate postul la concurs. Este probabil sa vi se ceara minim 2 ani vechime in specializarea studiilor si atunci nu veti putea concura pe motivul ca dvs. ati absolvit doar in 2014 . La bani veti putea beneficia de sporul de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Serviciu fara personalitate juridica IORDANA IORDANA Buna! As dori o lamurire: Un serviciu public fara personalitate juridica(c.ca 200 angajati) din cadrul unei primarii poate avea in structura organizatorica si ... (vezi toată discuția)
Funcții de conducere andrc andrc coordonator de compartiment este o funcție de conducere?trebuie sa faci declaratie de avere? (vezi toată discuția)
Functia de sef serviciu snadica snadica Vã rog sa -mi spuneti care sunt functiile publice asimilate functiei de sef serviciu. Vã multumesc anticipat. Va prezint un articol de ... (vezi toată discuția)